Το Xperia 1 IV είναι το νέο κορυφαίο smartphone της Sony

1 έτος πριν
Xperia 1 IV

Τη νέα της ναυαρχίδα στην κατηγορία των smartphones ανακοίνωσε η Sony, η οποία δεν είναι άλλη από το Xperia 1 IV.

Διατηρώντας το σχεδιασμό της περασμένης γενιάς, το νέο Xperia εξακολουθεί να διαθέτει τη μοναδική «κινηματογραφική» αναλογία διαστάσεων 21:9, κάνοντας την αναπαραγωγή ταινιών πραγματική απόλαυση.  Η ψυχαγωγία γενικότερα παίζει σημαντικό ρόλο για τη συσκευή, κάτι που επιβεβαιώνουμε από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και ειδικότερα αυτά της οθόνης η οποία έχει μέγεθος 6,5 ιντσών, υποστηρίζοντας όχι μόνο ρυθμό ανανέωσης 120Hz αλλά και ανάλυση 4K. Ερχόμενη από τις τηλεοράσεις της Ιαπωνικής εταιρείας, το Xperia 1 IV ενσωματώνει το ειδικό τσιπ X1 το οποίο φέρνει την τεχνολογία BRAVIA HDR remaster σε ότι περιεχόμενο παρακολουθεί ο θεατής με ειδικότερη έμφαση σε αυτό που προέρχεται από streaming υπηρεσίες το οποίο έχει περισσότερη αντίθεση, χρώμα και ευκρίνεια. Στον τομέα του ήχου, η υποστήριξη Dolby Atmos είναι μια καθηλωτική εμπειρία με πολυδιάστατο ήχο που διαχέεται πάνω και γύρω από τον θεατή.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το κορυφαίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 1 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 12GB RAM, υποστήριξη 5G αλλά και επεκτάσιμη χωρητικότητα 256GB ROM. Η αυτονομία της συσκευής κυμαίνεται σύμφωνα με τη Sony σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh την οποία μπορείτε να φορτίσετε στο 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Πάμε τώρα και στις κάμερες, με τη Sony να δίνει ρεσιτάλ ως ένας από τους κορυφαίους «παίκτες» στο χώρο. Συνολικά το Xperia 1 IV διαθέτει στο πίσω μέρος 3 φακούς, έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 16 mm, έναν ευρυγώνιο φακός 24 mm και ένα νέο μοναδικό φακό πραγματικού οπτικού ζουμ με τηλεφακό 85–125 mm, ώστε να δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να καταγράψουν ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου. Και οι τρεις αισθητήρες με την ονομασία Exmor RS έχουν ανάλυση 12MP και ανάμεσα σε όλα χαρίζουν την καλύτερη εγγραφή slow motion video στην 4K ανάλυση και στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Από τις full frame κάμερες της εταιρείας έρχεται και η τεχνολογία AF που είναι σε θέση να αναγνωρίζει όχι μόνο πρόσωπα αλλά και ζώα χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σταθερότητας.

Επιπλέον το Xperia 1 IV συνδυάζει πληροφορίες βάθους, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα 3D iToF και ανίχνευση θέματος με βάση την ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) για αυτόματη εστίαση  μεγάλης ακρίβειας και δυνατότητα παρακολούθησης ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Μια τέταρτη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος, και πάλι στα 12MP αναλαμβάνει τις selfies σας, με δυνατότητα εγγραφής βίντεο και πάλι στην 4K HDR ανάλυση.