Zoom meetings: Υπηρεσία Attendance Status

2 έτη πριν
Attendance Status

Είσαι κι εσύ από ‘κείνους, τώρα με το WFH (work from home, ντε!) που εμφανίζονται στα meetings τους στο Zoom κάμποσα λεπτά αφότου εκείνα ξεκίνησαν θεωρώντας ότι κανείς δεν πρόκειται να τους πάρει χαμπάρι; Σου συστήνουμε να το απολαύσεις όσο προλαβαίνεις αφού το ίδιο το Zoom φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια…

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το Zoom ετοιμάζεται να εισάγει μία νέα λειτουργία ή μάλλον ένα καινούριο εργαλείο. Ο λόγος για το Attendance Status το οποίο θα επιτρέπει στον δημιουργό μίας συνάντησης στην πλατφόρμα να βλέπει αν οι προσκεκλημένοι τους συνδέθηκαν την ώρα που όφειλαν. Όσο για το πώς θα… γίνεται η δουλειά;

Μόλις ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή, σε κάθε συνάντηση του Zoom θα δημιουργείται μία ομάδα με τίτλο Not Joined. Εκεί θα τοποθετούνται αυτόματα όσοι δε βρίσκονται στο meeting ενώ θα εμφανίζεται ακόμα και η απάντηση που έδωσαν όσον αφορά στην παρουσία τους σε αυτό (αποδοχή/απόρριψη/πιθανό). Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανά πάσα στιγμή ο επικεφαλής του meeting θα μπορεί να… πάρει παρουσίες, γνωρίζοντας με κάθε επισημότητα ποιος είναι συνεπής και ποιος όχι.

Η εν λόγω «υπηρεσία» αναμένεται να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη όχι μόνο σε επιχειρήσεις αλλά και εκπαιδευτικούς -κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστείς ότι σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο η εκπαίδευση εξακολουθεί να γίνεται διαδικτυακά (βλ. τηλεκπαίδευση). Για να την προσφέρει βέβαια το Zoom, χρειάζεται εγκατεστημένη τη σχετική επέκταση για Google Calendar ή Outlook.

Επί του παρόντος το Attendance Status βρίσκεται σε beta φάση ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα διατεθεί κανονικά στην κυκλοφορία.