Αυτοκίνητο του GOOGLE Street View πέφτει σε ρυάκι μετά από καταδίωξη αστυνομικού

8 μήνες πριν
GOOGLE Street View car

Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τέτοια νέα σε ότι αφορά τα διάσημα αυτοκίνητα της υπηρεσίας Street View της Google που είναι υπεύθυνα για τη λήψη φωτογραφιών 360 μοιρών.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Middletown, ένα μικρό όχημα παρατηρήθηκε να προσπερνάει αρκετά άλλα, ενώ ταξίδευε προς τα δυτικά στην US Route 36 έξω από το σχολείο Shenandoah. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όχημα κινούνταν με ταχύτητα άνω των 160 χλμ/ώρα.

Ο επικεφαλής Landon J Dean, ο αστυνομικός που ήταν παρών, άρχισε την καταδίωξη, καθώς το όριο ταχύτητας στους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους είναι 110 χλμ/ώρα και 25 χλμ/ώρα σε σχολική ζώνη. Μπόρεσε να αναγνωρίσει το όχημα ως αυτοκίνητο της Google Maps λόγω των καμερών 360 μοιρών που ήταν τοποθετημένες στην οροφή του.

Όταν πρόλαβε το όχημα της GOOGLE στο τετράγωνο 8500 της West US 36, αυτό εξακολουθούσε να κινείται με ταχύτητα άνω των 100 μιλίων/ώρα και αρνήθηκε να σταματήσει, σύμφωνα με την αστυνομία. Η καταδίωξη συνεχίστηκε για αρκετά χιλιόμετρα στην κομητεία Μάντισον, όπου το όχημα επιβράδυνε για λίγο σε ένα κόκκινο φανάρι πριν το παραβιάσει.

Η καταδίωξη τερματίστηκε ανατολικά του Pendleton όταν ο οδηγός έκοψε νότια λόγω της διακοπής λειτουργίας μιας γέφυρας. Σε αυτό το σημείο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε μέσα από μια αυλή σε ένα ρυάκι, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο οδηγός, ο οποίος ονομάζεται Coleman Ferguson, τέθηκε υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Henry Community Health στο New Castle. Σύμφωνα με την αστυνομία, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν για την GOOGLE και φοβόταν να σταματήσει.

Αφού έλαβε ιατρική άδεια, ο Ferguson συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αστυνομίας με όχημα και μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Henry. Το κακούργημα "επιπέδου 6" μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δυόμισι χρόνια.

Η Google βασίζεται σε εργολάβους για την οδήγηση των οχημάτων της και φέρεται να πληρώνει 11-17 δολάρια την ώρα για την υπηρεσία αυτή με βάση πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους το 2020. Σε συνέντευξη που έδωσε το 2009 ένας υπάλληλος της υπηρεσίας της Google δήλωσε ότι οι εργολάβοι επιλέγονται με βάση τη γνώση των τοπικών περιοχών και έχουν εντολή να καλύπτουν κάθε δρόμο που είναι δυνατόν να περάσει αυτοκίνητο.

Το μόνο που έχει να κάνει ένας εργολάβος είναι να οδηγεί με το όριο ταχύτητας, ενώ η διαδικασία συλλογής δεδομένων είναι αυτοματοποιημένη. Σε ότι αφορά την υπόθεση, εκπρόσωπος της GOOGLE δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με εργολάβους για την οδήγηση και τη συλλογή εικόνων. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στην υπηρεσία του Street View και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την ανάδοχο εταιρεία και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».