Κάτι παράξενο και κάπως τρομακτικό συνέβη στο κολλέγιο Mahatma Gandhi Memorial της Ινδίας, καθώς δύο μαθητές εντοπίστηκαν να παραβαίνουν τους κανόνες των εξετάσεων δεχόμενοι βοήθεια για τις απαντήσεις τους μέσω ακουστικού.
Αναφέρεται πως ο ένας εκ των δύο φοιτητών είχε εγκαταστήσει ένα ακουστικό Bluetooth στο αυτί του με ιατρική επέμβαση, για να μην εντοπίζεται εύκολα ενώ παρόμοια αναφορά γίνεται και για τον δεύτερο, όμως δεν αναφέρεται κάτι τόσο προχωρημένο.
Από τους δύο φοιτητές, ο ένας είχε μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο συνδέθηκε με το ακουστικό και, μέσω κλήσης με άτομο εκτός του κολλεγίου, ο φοιτητής λάμβανε βοήθεια για τις ασκήσεις των εξετάσεων. Από την άλλη, ο δεύτερος φοιτητής είχε μια «συσκευή που δέχεται κάρτα SIM» στο πανωφόρι του, η οποία φαίνεται πως λειτουργούσε με παρόμοιο τρόπο με ένα κινητό αλλά μάλλον δεν είχε την ίδια μορφή.
Παρότι δεν κατονομάστηκαν οι δύο φοιτητές, αφήνεται να εννοηθεί από τις αρχές πως ο φοιτητής που χρησιμοποιούσε το κινητό ήταν ο ίδιος που είχε κάνει την επέμβαση στο αυτί του. Για την ιστορία, αναφέρεται πως το κινητό βρισκόταν σε εσωτερική ραμμένη τσέπη του παντελονιού οπότε κατάφερε να προσπεράσει τον αρχικό έλεγχο και να μπει στην αίθουσα με αυτό.
Ο φοιτητής με τη μυστηριώδη συσκευή -που δεν ήταν κινητό- ανέφερε στις αρχές πως το ακουστικό που χρησιμοποίησε δεν είχε τοποθετηθεί με επέμβαση και μπορούσε να αφαιρεθεί με μια καρφίτσα.
Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί του κολλεγίου, οι φοιτητές δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αίθουσα των εξετάσεων αν έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς γίνεται έλεγχος και τις αφήνουν (προσωρινά) εκτός αίθουσας.
Ωστόσο, οι αρχές αναφέρουν πως παρότι με περαιτέρω έλεγχο εντόπισαν το κινητό στην εσωτερική τσέπη του παντελονιού του φοιτητή, δεν εντόπισαν το ακουστικό – αυτό τους οδηγεί να πιστεύουν πως ο φοιτητής είχε κάνει επέμβαση και είχε τοποθετήσει το ακουστικό σε κάποιο σημείο του αυτιού του, για να μην τοποθετηθεί ως ξεχωριστή συσκευή που θα μπορούσε να εντοπιστεί από τον έλεγχο. Εκπρόσωποι των αρχών ανέφεραν πως ειδικός χειρούργος εγκατέστησε τη συσκευή στο αυτί, η οποία είχε το χρώμα του δέρματος του φοιτητή για να μην ξεχωρίζει.
Ο συγκεκριμένος φοιτητής βρίσκεται ήδη 10 χρόνια στο κολλέγιο και αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να περάσει το μάθημα. Όμως, οι αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ζήτημα και εξετάζονται οι κατηγορίες που θα αποδοθούν στους δύο φοιτητές, οι οποίοι πιθανότατα δε θα λάβουν ποτέ πτυχίο από το συγκεκριμένο οργανισμό.