Επιβάτες πτήσης της Delta Air Lines έρχονται αντιμέτωποι με...σκουλήκια

1 μήνας πριν
delta airlines aircraft

Από τα πολλά απρόσμενα που μπορούν να συμβούν σε μια πτήση, το συγκεκριμένο ήταν μάλλον πρωτοφανές.

Σε μια πτήση, πολλά δυσάρεστα ενδέχεται να προκύψουν. Ο διπλανός σου μπορεί να είναι κάπως μεγαλόσωμος και να μη χωράει στη θέση του. Ένα παιδί στη μπροστινή σειρά μπορεί να βάλει τα κλάματα. Στην απέναντι πλευρά, κάποιος μπορεί να ροχαλίζει ανελέητα. Κανείς δεν θα ενθουσιαστεί αν του συμβεί κάτι τέτοιο, όμως είναι καταστάσεις λίγο έως πολύ αναμενόμενες. Σε μια πρόσφατη πτήση από το Άμστερνταμ, με προορισμό το Ντιτρόιτ, όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, οι επιβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ολότελα απρόσμενο πρόβλημα, καθώς από τα ντουλάπια πάνω από τις θέσεις τους άρχισαν να πέφτουν σκουλήκια.

Όπως αποδείχτηκε, κάποιος επιβάτης είχε φέρει στην καμπίνα αποσκευή η οποία περιείχε ψάρια σε κατάσταση σήψης. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε μέσα τους περιείχαν σκουλήκια. Και, για κάποιο λόγο, οι αρμόδιοι για τον έλεγχο των αποσκευών στο Άμστερνταμ δεν θεώρησαν πως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα. Σύμφωνοι, τα ψάρια σκουλήκια έκρυβαν μέσα τους, κι όχι εκρηκτικές ύλες, όμως θα φανταζόταν κανείς ότι η μυρωδιά και μόνο θα ήταν αρκετή για κάποιον υπάλληλο στον έλεγχο των αποσκευών να μην επιτρέψει στον επιβάτη να ανεβάσει την αποσκευή του στο αεροσκάφος. Άλλωστε, μιλάμε για ψάρια γεμάτα σκουλήκια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μύριζαν έντονα.

Κι όμως, ο επιβάτης επιβιβάστηκε κανονικά. Κάποια στιγμή, η αποσκευή άνοιξε και τα σκουλήκια άρχισαν να βομβαρδίζουν τους άτυχους που βρίσκονταν από κάτω και οι οποίοι αποκλείεται να είχαν μέσα στους στόχους τους για το 2024 να λουστούν με σκουλήκια.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρόβλημα, το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και η αποσκευή φέρεται να τοποθετήθηκε μέσα σε σακούλα προκειμένου να αποτεφρωθεί. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο κάτοχος της αποσκευής συνελήφθη. 

Η Delta προσέφερε στους επιβάτες 8.000 μίλια, δωμάτια σε ξενοδοχείο και ένα γεύμα αξίας τριάντα δολαρίων για εκείνους που αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Πέρα από το φαιδρό της όλης ιστορίας, και την αναπόφευκτη αηδία που ένοιωσαν οι άτυχοι επιβάτες, εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Ήδη η έννοια της "αποσκευής καμπίνας" έχει αρχίσει να ξεχειλώνει (μαζί με τις παραγεμισμένες αποσκευές), με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις στην επιβίβαση και κατά συνέπεια στην αναχώρηση των πτήσεων. Το ότι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς και επιβατικούς κόμβους στην Ευρώπη κατάφερε να αφήσει μια αποσκευή σε τέτοια κατάσταση να περάσει από τον έλεγχο, δείχνει μια χαλαρότητα που δεν θα έπρεπε να παρατηρείται.