Φοιτήτριες φτιάχνουν βρώσιμη ταινία για να κρατά το burrito τους!

1 έτος πριν
βρώσιμη ταινία

Τι σουβλάκι, τι burrito… Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι αρέσκονται στις ασφυκτικά γεμάτες με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς τυλιγμένες πίτες, είναι να τις διατηρήσουν ως έχουν ώσπου να τις καταβροχθίσουν. Και καλά, στο σουβλάκι υπάρχει το περιτύλιγμα που όσο να ‘ναι το κρατά στη θέση του. Με το burrito τι γίνεται; Την ίδια απορία είχε και ένα γκρουπ από φοιτήτριες μηχανολογίας στο πανεπιστήμιο του Johns Hopkins της Βαλτιμόρης μόνο που δεν έμεινε στα λόγια αλλά στρώθηκε στη δουλειά!

Οι εν λόγω φοιτητές δημιούργησαν λοιπόν μία κολλητική ταινία η οποία όμως τρώγεται! Η Tastee Tape λοιπόν, όπως την ονόμασαν, χρησιμεύει στο να επιτρέπει σε burrito και κάθε είδους τυλιχτές πίτες να διατηρούν το σχήμα τους έως ότου καταναλωθούν. «Πρώτα χρειάστηκε να εντρυφήσουμε στην επιστήμη γύρω από τις ταινίες και τα διάφορα υλικά συγκόλλησης και στη συνέχεια να βρούμε εναλλακτικές λύσεις ασφαλείς για βρώση», ανέφερε η Tyler Guarino, επικεφαλής της ομάδας που δούλεψε στο πρότζεκτ.

Μαζί με τις φοιτήτριες Marie Eric, Rachel Nie και Erin Walsh, η Guarino δοκίμασε αρκετά συστατικά και συνδυασμούς πριν καταλήξει στην τελική συνταγή η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι βρώσιμη και απολύτως ασφαλής, έχοντας παράλληλα τη δύναμη να κρατήσει τυλιγμένο «ένα χοντρό burrito», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Ο όλος έλεγχος μάλιστα κράτησε μήνες, έως ότου δηλαδή η ομάδα να μείνει ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα.

Η περιβόητη συνταγή πάντως παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αφού το team έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας. «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όλα τα συστατικά είναι ασφαλή προς κατανάλωση, απόλυτα ελεγμένα και τα συναντάμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο», πρόσθεσε η Guarino. Η Tastee Tape διατίθεται σε φύλλα χαρτιού με τους χρήστες να ξεκολλούν την ποσότητα που χρειάζονται, εφαρμόζοντάς τη στο burrito ή τέλος πάντων στο αγαπημένο τους σνακ.