Η λευκή βίβλος του Bitcoin είναι κρυμμένη στο macOS για κάποιο λόγο

1 έτος πριν
Bitcoin

Αν χρησιμοποιείς Mac και θέλεις να ανανεώσεις τις βασικές σου γνώσεις για το Bitcoin, ο blogger, Andy Baio, ανακάλυψε ότι "κάθε σύγχρονο αντίγραφο του macOS" έχει συμπεριλάβει ένα αντίγραφο της αρχικής λευκής βίβλου του Bitcoin του Satoshi Nakomoto. Αυτό βρίσκεται κρυμμένο στους φακέλους συστήματος του macOS και είναι εύκολα προσβάσιμο φτάνει να εισάγεις μια εντολή Terminal.

Εδώ είναι η εντολή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να το ανοίξεις στο δικό σου Mac:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Το έγγραφο υπάρχει ακόμα και σε έναν πλήρως ενημερωμένο Mac με Ventura 13.3 και ο Baio λέει ότι το αρχείο PDF των 184KB φαίνεται να χρονολογείται από το 2018 και το macOS Mojave (δεν υπάρχει στο 2017 High Sierra).

Το αρχείο περιλαμβάνεται σε μια εφαρμογή συστήματος που ονομάζεται VirtualScanner.app. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι σχετίζεται με τη λειτουργία "import from iPhone" Continuity Camera που σου επιτρέπει να εισάγεις εικόνες ή έγγραφα "σκαναρισμένα" με την κάμερα του iPhone ή του iPad απευθείας σε μια εφαρμογή macOS. Η λειτουργία παρουσιάστηκε αρχικά στο Mojave, την ίδια έκδοση του macOS που πρόσθεσε τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin.

Ο Baio λέει ότι "ένα μικρό πουλάκι" του είπε ότι η παρουσία του pdf κατατέθηκε ως ζήτημα εσωτερικά στην APPLE "σχεδόν πριν από ένα χρόνο" και ότι ανατέθηκε "στον ίδιο μηχανικό που τοποθέτησε το PDF εκεί αρχικά". Προφανώς, από τότε, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα και το αρχείο εξακολουθεί να υπάρχει.

Η λευκή βίβλος για το Bitcoin δεν είναι το μόνο μυστικό έγγραφο που έχει συμπεριληφθεί στο macOS. Για χρόνια, η εφαρμογή Pages περιελάμβανε ένα μικρό αρχείο "APPLE.txt" με το πλήρες κείμενο της ομιλίας από την παλιά διαφήμιση της APPLE, "Cheers to Crazy", καθώς και την ομιλία του πρώην CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, Steve Jobs, στο Stanford το 2005. Το έγγραφο δεν φαίνεται πλέον να περιλαμβάνεται στην τρέχουσα έκδοση του Pages.

Η APPLE δεν έχει προβεί σε κάποια ενημέρωση για το όλο θέμα αλλά θεωρείται σίγουρο ότι μετά τη δημοσίευση του όλου ζητήματος, θα προχωρήσει στην αφαίρεση του εγγράφου στην επόμενη έκδοση του macOS.