Η PEPSICO δημιούργησε λογισμικό για να σταματήσει τον ήχο των Doritos κατά το μασούλημα

4 μήνες πριν
gamer eats doritos

Οι gamers, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ή όσοι... απλά ενοχλούν τους άλλους μασώντας Doritos κατά τη διάρκεια των κλήσεών τους, πλέον έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο εργαλείο για να εξαφανίσουν αυτούς τους θορύβους. 

Το Doritos Silent, δημιουργία της εταιρείας PEPSICO, ακυρώνει τον ήχο του μασήματος του δημοφιλούς σνακ, κατά τη διάρκεια φωνητικών κλήσεων. Το λογισμικό λειτουργεί σε υπολογιστές με οποιοδήποτε εφαρμογή βασίζεται στα ακουστικά για την πραγματοποίηση κλήσεων, όπως το Zoom.  

Ωστόσο, το πρόγραμμα στοχεύει σε μία από τις βασικές ομάδες καταναλωτών των Doritos: τους gamers. "Το μασούλημα είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει κάποιον από το παιχνίδι του" δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της PEPSICO.

Το λογισμικό εξισορροπεί τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι gamers συνηθίζουν να τρώνε σνακ την ώρα που παίζουν, ωστόσο πολλοί δήλωσαν ότι δεν τους αρέσει ο ήχος που κάνουν άλλοι gamers όταν τρώνε, ειδικά όταν τρώνε τσιπς.  

Η χρήση τεχνολογίας για να σιγήσει ο ήχος του μασήματος αποδείχθηκε καλύτερη λύση από την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου τύπου τσιπς που δεν θα έκανε θόρυβο, σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ των Doritos. Τη δημιουργία του Doritos Silent ανέλαβε η εταιρεία μηχανικής και σχεδίασης Smooth Technology, η οποία ηχογράφησε περίπου 500 άτομα να τρώνε Doritos. 

Στη συνέχεια, η Smooth ανακάτεψε τους θορύβους μάσησης με ηχογραφήσεις ανθρώπων που μιλούσαν για να εκπαιδεύσει την τεχνητή νοημοσύνη να διακρίνει τη διαφορά. "Έπρεπε να φτιάξουμε κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να διαχωρίσει τους ήχους των φωνών και του ήχου κατανάλωσης των Doritos", δήλωσε ο Fashbaugh.