Η QUALCOMM και η MICROSOFT προκαλούν την APPLE με τη βοήθεια γνωστού ηθοποιού

4 μήνες πριν
jastin long

Η QUALCOMM προσέλαβε τον Τζάστιν Λονγκ, τον ηθοποιό που κάποτε υποδυόταν την προσωποποίηση των Mac σε παλαιότερες διαφημιστικές καμπάνιες της APPLE, για ένα νέο, διαφημιστικό σποτ. Ο Λονγκ, ο οποίος είχε “περάσει” στο στρατόπεδο της INTEL πριν από μερικά χρόνια, πλέον αναζητά ένα Windows PC με επεξεργαστή QUALCOMM για να εκτελέσει τις εργασίες του.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης της QUALCOMM στην Computex 2024, ο Λονγκ πρωταγωνίστησε σε ένα σύντομο, 30 δευτερολέπτων σκετς, όπου βομβαρδιζόταν από ενοχλητικές ειδοποιήσεις και οθόνες του macOS, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ψάχνει για έναν υπολογιστή με επεξεργαστή Snapdragon. Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με τη συμβατότητα εφαρμογών, τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, τη φόρτιση της μπαταρίας και άλλα.

«Τα πράγματα αλλάζουν», καταλήγει ο Λονγκ στο νέο διαφημιστικό, αφού έχει αναζητήσει έναν υπολογιστή με τεχνολογία Windows on Arm.

Σχεδόν 20 χρόνια πριν, ο Τζάστιν Λονγκ ήταν το κεντρικό πρόσωπο στις θρυλικές τηλεοπτικές διαφημίσεις "Get a Mac" της APPLE. Ως “εκπρόσωπος” των Mac, ο Λονγκ πείραζε τον χαρακτήρα των PC (που υποδυόταν ο ηθοποιός Τζον Χότζμαν) για προβλήματα όπως ιοί, κακόβουλο λογισμικό, έλλειψη δημιουργικών εργαλείων και υπερβολική εστίαση σε βαρετές επαγγελματικές εφαρμογές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της QUALCOMM, Κριστιάνο Αμόν, συμπεριέλαβε το σκετς προς το τέλος της κεντρικής ομιλίας της εταιρείας, με τίτλο "Η αναγέννηση του PC". Επιστρέφοντας στη σκηνή για να ολοκληρώσει την παρουσίαση του, ανέφερε ενδεικτικά «Ναι, τα πράγματα αλλάζουν. Πράγματι αλλάζουν».

Τόσο η QUALCOMM όσο και η MICROSOFT έχουν πρόσφατα επιδιώξει συγκρίσεις με το MacBook Air, με τη MICROSOFT να παρουσιάζει μετρήσεις επιδόσεων και αυτονομίας που υποδηλώνουν την αυτοπεποίθησή της για τη νέα έκδοση των Windows on Arm αλλά και των επεξεργαστών που βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική. Τα νέα Copilot Plus PC, που βασίζονται στους επεξεργαστές Snapdragon X Elite της QUALCOMM, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 18 Ιουνίου 2024.