Η SpaceX λανσάρει ένα διαφορετικό Starship

1 έτος πριν
Starship Torch

Τη Δευτέρα, 17 Απριλίου, ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν της SpaceX για το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Ένα "Μίνι διαστημόπλοιο με φλόγα!" έγραψε στο Twitter. Η SpaceX κυκλοφόρησε ένα μεγάλο πυρσό με τη μορφή του Starship, αξίας 175 δολαρίων, το οποίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία και με την επίσημη κυκλοφορία να τοποθετείται για το καλοκαίρι.

“Ο άνθρωπος με τα μαύρα, ο Johnny Cash ήξερε ένα ή δύο πράγματα για τις μεγάλες επιθυμίες. Όμως η αγάπη δεν είναι το μόνο πράγμα που…καίει. Μερικές φορές θέλετε απλώς να καραμελώσετε τη ζάχαρη σε μια crème brûlée ή να λιώσετε κάποιο τυρί χωρίς όλα τα υπονοούμενα. Αυτός είναι ο αναπτήρας Starship", αναφέρει χαρακτηριστικά η  περιγραφή του προϊόντος. "Σχεδιασμένος για να παράγει μια αντιανεμική φλόγα αντάξια του ομώνυμου προϊόντος, ο φορητός πυρσός Starship θα κάνει εύκολη δουλειά στο ψήσιμο οτιδήποτε, από μπριζόλα μέχρι μαρέγκα. Έξω από την κουζίνα, χρησιμοποιήστε το Starship για να ανάψετε κεριά ή το τζάκι σας. Ποιος χρειάζεται αδύναμα σπίρτα όταν έχετε τη δύναμη του Starship στα χέρια σας;" Αναρωτιέται η ιστοσελίδα της SpaceX.

Ο πυρσός Starship είναι ένα μοντέλο του διαστημοπλοίου σε κλίμακα 1:200 και μπορεί να ξαναγεμίσει με κανονικά δοχεία βουτανίου, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο προϊόν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου (Q3) του έτους. Η SpaceX κυκλοφόρησε επίσης μια συλλογή από νέα σχέδια t-shirt και καπέλων που σχετίζονται με το Starship το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πύραυλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η τιμή του mini Starship πάντως είναι αλμυρή αφού αυτή έχει οριστεί στα $175, χωρίς το κόστος αυτό πάντως να έχει αποτελέσει πρόβλημα για τους φίλους της εταιρείας, με τον αριθμό των προπαραγγελιών να είναι ήδη μεγάλος χωρίς να υπάρχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Η SpaceX διευκρινίζει ακόμα ότι το Startship Torch δεν είναι παιχνίδι και έχει ενσωματώσει ένα διακόπτη ασφαλείας.

Το πραγματικό Starship κατά πολλούς έγραψε ιστορία στις 20 Απριλίου  με την πρώτη δοκιμαστική του πτήση, με την SpaceX να ολοκληρώνει με επιτυχία την εκτόξευσή του από την ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στην περιοχή Boco Chico στο Texas, αν και στη συνέχεια ο πύραυλος δεν ολοκλήρωσε τη δοκιμή. Αυτή αποτελεί μία από τις πολλές που είναι αναγκαίες προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος της SpaceX. Αυτός δεν είναι άλλος από τη μετατροπή του Starship στον καλύτερο τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων και κυρίως αστροναυτών στο διάστημα, ειδικά για ταξίδια στη Σελήνη και τον Άρη. Ένα πρόσφατο -άκρως εντυπωσιακό- βίντεο της εταιρείας, μας δείχνει για το πως φαντάζεται τα μελλοντικά διαστημικά ταξίδια, στα οποία το Starship θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.