Η VOLKSWAGEN παρουσιάζει καρέκλα γραφείου που μπορείς να την….οδηγήσεις

1 έτος πριν
VOLKSWAGEN

Η αυτοκινητοβιομηχανία VOLKSWAGEN ανέπτυξε ένα πρωτότυπο καρέκλας γραφείου με πέντε τροχούς που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που συναντάται στα ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Το ανώνυμο μοντέλο καρέκλας σχεδιάστηκε από το τμήμα Εμπορικών Οχημάτων της VOLKSWAGEN Νορβηγίας για να βοηθήσει τους χρήστες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο VOLKSWAGEN, με κόρνα, ζώνη ασφαλείας και σύστημα μουσικής hi-fi.

«Η καρέκλα έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε όσους εργάζονται σε ένα γραφείο την αίσθηση του πώς είναι να έχεις ως χώρο εργασίας σου ένα αυτοκίνητο της VOLKSWAGEN Commercial Vehicles», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. «Μπορείτε να οδηγείτε, να κορνάρετε και να ακούτε μουσική - ακόμη και να κάνετε σήμα καθώς στρίβετε σε μια αίθουσα συσκέψεων», πρόσθεσε η εταιρεία, κάνοντας την όλη δημιουργία ακόμα πιο περίεργη.

Μοιάζοντας πολύ με μια παραδοσιακή καρέκλα παιχνιδιών, η καρέκλα γραφείου της VOLKSWAGEN έχει τελική ταχύτητα 20 χιλιόμετρα την ώρα, η οποία είναι παρόμοια με τα περισσότερα ηλεκτρικά σκούτερ. Η φόρτιση της γίνεται με μια αποσπώμενη μπαταρία που μπορεί να καλύψει έως και 12 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Αντί για τιμόνι, η καρέκλα διαθέτει δύο πεντάλ τα οποία οι χρήστες μπορούν να μετακινούν με τα πόδια τους για να αλλάζουν κατεύθυνση. Οι φωτεινές λωρίδες LED κατά μήκος των μπράτσων βοηθούν τους χρήστες να σηματοδοτούν πότε αλλάζουν κατεύθυνση στο χώρο εργασίας ενώ δύο κόκκινες λάμπες φρεναρίσματος καθιστούν την οδήγηση στο γραφείο ασφαλή. Και αυτό δεν είναι ολόκληρη η ιστορία αφου μια οθόνη αφής εμφανίζει βίντεο από μια κάμερα οπισθοπορείας ενώ αισθητήρες 360 μοιρών προειδοποιούν τους χρήστες για τυχόν εμπόδια.

«Με τους προβολείς μπορείτε να φωτίσετε ακόμα και την πιο σκοτεινή σας βραδιά υπερωριών, και αν ξαφνικά διοργανωθεί ένα πάρτι γραφείου, θα γίνετε γρήγορα το επίκεντρο της προσοχής και θα δημιουργήσετε μια πολύ, πολύ cool ατμόσφαιρα με τα φώτα για πάρτι που διαθέτει η καρέκλα», εξηγεί η VOLKSWAGEN.

Αν και η καρέκλα γραφείου δεν θα βγει στην παραγωγή, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν το μοντέλο της καρέκλας για μια δοκιμαστική βόλτα σε αντιπροσωπείες και εκδηλώσεις σε όλη τη Νορβηγία. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, μπορούν να παίζουν προεπιλεγμένη μουσική " μέσω του συστήματος hi-fi.

Άλλα χαρακτηριστικά που συναντάμε πιο συχνά σε αυτοκίνητα και σίγουρα όχι σε καρέκλες γραφείου, περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου πάχους τεσσάρων ιντσών γύρω από τους τροχούς και σύστημα διεύθυνσης με πεντάλ.

Για τους πιο έξυπνους υπαλλήλους γραφείου, υπάρχει ένα πορτμπαγκάζ 0,005 κυβικών μέτρων στο πίσω μέρος, το οποίο η VOLKSWAGEN ισχυρίζεται ότι είναι "τέλειο" για την αποθήκευση εξοπλισμού γραφείου, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, αλληλογραφία και σημειωματάρια. Σε άλλα σημεία, το ασημί λογότυπο "VW" της VOLKSWAGEN είναι τοποθετημένο στο προσκέφαλο και στους τροχούς, ταιριάζοντας με το ασημί μεταλλικό χρώμα στο εξωτερικό της καρέκλας.

Πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη ζήτηση για ιδιόμορφες καρέκλες σε γραφεία και σπίτια. Πρόσφατα, τα McDonald's λάνσαραν μια περιορισμένη έκδοση της "απόλυτης καρέκλας gaming" που επιτρέπει στους κατόχους της να τρώνε σνακ και να παίζουν ταυτόχρονα παιχνίδια. Παράλληλα η σουηδική μάρκα επίπλων IKEA συνεργάστηκε με τη δημοφιλή μάρκα υλικού Republic of Gamers (ROG) για μια συλλογή επίπλων κατάλληλη για PC gaming.