Κάποιος εν έτη 2023 αγόρασε ένα καινούριο Wii U (που σταμάτησε να κυκλοφορεί πριν 10 χρόνια)

5 μήνες πριν
guy holding white Wii U

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη πώληση, μια ολοκαίνουργια κονσόλα Wii U αγοράστηκε στη λιανική πώληση στις ΗΠΑ το 2023 - πάνω από 5 χρόνια μετά τη διακοπή κυκλοφορίας του συστήματος από τη NINTENDO. Ο αναλυτής της βιομηχανίας Mat Piscatella ανέφερε την πρώτη τέτοια συναλλαγή από τον Μάιο του 2022 με βάση πρόσφατα δεδομένα πωλήσεων.

Η NINTENDO διέκοψε την παραγωγή του Wii U το 2017 και έκλεισε τις σχετικές ψηφιακές υπηρεσίες της φέτος. Παρά το γεγονός αυτό, μια σφραγισμένη κονσόλα φαίνεται να έμεινε σε ένα ράφι μέχρι να περάσει στα χέρια ενός καταναλωτή τον περασμένο μήνα. Ο Piscatella δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για ένα μεταχειρισμένο ή refurbished σύστημα, αλλά για ένα Wii U που δεν είχε πωληθεί ποτέ πριν.

Το Wii U θεωρήθηκε εμπορική αποτυχία, καθώς πούλησε μόλις 9,2 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια της ζωής του μετά την κυκλοφορία του το 2012. Όμως όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για κάποιους που επιθυμούν να κάνουν ακόμα και τώρα δική τους την αντιδημοφιλή αυτή κονσόλα της NINTENDO.

Επιπλέον είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τους λιανοπωλητές να διατηρούν ακόμα τόσο παλιό απόθεμα, καθώς οι κατασκευαστές συνήθως ανακτούν τα αποθέματα που δεν έχουν πουληθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προέλευση αυτού του Wii U παραμένει άγνωστη. Σποραδικά πραγματοποιούνται μεμονωμένες πωλήσεις ξεπερασμένων προϊόντων όταν παλιές συσκευές βγαίνουν στην επιφάνεια από την αποθήκη. Όμως η τυχαία ανακάλυψη ενός νέου Wii U το 2023 καθιστά την αγορά αυτού του πελάτη απίστευτα ευτυχή.

Μένει να υποθέσουμε τι ήταν το κίνητρο για μια τόσο απολαυστικά ιδιόρρυθμη αγορά. Ίσως ήταν ένα σκόπιμα ρετρό δώρο για έναν οπαδό ή ένα φίλο της NINTENDO. Ίσως ο αγοραστής απλά δεν μπορούσε να αντισταθεί στην καινοτομία που έθεσε τις βάσεις για τις επόμενες κονσόλες της Ιαπωνικής εταιρείας.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι το Wii U πέρασε σε νέα χέρια αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις πλήρως τις μικρές εκπλήξεις της ζωής. Ακόμα και τα πιο σκονισμένα, θαμμένα ηλεκτρονικά είδη μπορούν να βρουν νέο σκοπό χρόνια αργότερα υπό τις κατάλληλες συνθήκες.