Το Light είναι ένα (εντελώς) μινιμαλιστικό smartphone

2 μήνες πριν
light phone 3

Το Light Phone 3, η τελευταία πρόταση της LIGHT, στοχεύει να προσφέρει μια μινιμαλιστική εναλλακτική λύση στα smartphones, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία για την ψηφιακή απόσπαση της προσοχής, προσφέροντας παράλληλα βασικές λειτουργίες. Η τρίτη γενιά της έννοιας του dumbphone της εταιρείας επιτυγχάνει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ απλότητας και λειτουργικότητας σε σύγκριση με τους προκατόχους του, οι οποίοι συχνά επικρίθηκαν για το γεγονός ότι ήταν πολύ περιοριστικοί.

Ξεφεύγοντας από τις περιορισμένες δυνατότητες του προηγούμενου μοντέλου που αφορούσαν μόνο την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων, το Light Phone 3 παρουσιάζει αρκετές αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η μετάβαση από ένα μικρό πάνελ e-ink σε μια ασπρόμαυρη οθόνη OLED 3,92 ιντσών, μια απόφαση που οφείλεται στα σχόλια των χρηστών, σύμφωνα με τα οποία το 50% των χρηστών του Light Phone δυσκολευόταν με τον χαμηλό ρυθμό ανανέωσης των οθονών e-ink. Η συγκεκριμένη αλλαγή ανοίγει νέες δυνατότητες για τη λειτουργικότητα της συσκευής σύμφωνα με την εταιρεία.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη είναι η εισαγωγή ενός συστήματος κάμερας, που διαθέτει μια κάμερα 50MP στο πίσω μέρος και μια selfie κάμερα 8MP. Η συσκευή περιλαμβάνει ακόμη και ένα ειδικό κουμπί κλείστρου, που θυμίζει τις παλιές κινηματογραφικές μηχανές, αν και οι εικόνες που γίνονται λήψη μπορούν να προβληθούν μόνο σε ασπρόμαυρη μορφή στην οθόνη του Light Phone 3.

Το Light Phone 3 ενσωματώνει επίσης διάφορα χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη μακροζωία και τη χρηστικότητά του, όπως NFC, USB Type-C, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, αξιολόγηση IP54, συμβατότητα eSIM και αντικαταστάσιμη μπαταρία. Παρά τις προδιαγραφές entry-level, όπως ο επεξεργαστής Snapdragon 4 Gen 2, η μνήμη 6GB και ο αποθηκευτικός χώρος 128GB, η μινιμαλιστική προσέγγιση της λειτουργικότητας του τηλεφώνου διασφαλίζει ότι αυτές οι προδιαγραφές θα πρέπει να είναι επαρκείς. Η συσκευή τρέχει σε μια εξαιρετικά «απλή» έκδοση του Android που ονομάζεται Light OS, η οποία δεν επιτρέπει την εγκατάσταση πρόσθετων εφαρμογών και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα.

Το Light Phone 3 είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για προπαραγγελία στην ειδική τιμή των 399 δολαρίων μέχρι τις 15 Ιουλίου, μετά την οποία θα πωλείται στη λιανική προς 799 δολάρια. Διατίθεται σε μία μόνο έκδοση και επιλογή χρώματος. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2025.