Το Madison Square Garden χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να απαγορεύσει την πρόσβαση στους εχθρούς του ιδιοκτήτη του

1 έτος πριν
guard checking visitors

Το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, η Kelly Conlon, 44 ετών, δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών από την κομητεία Bergen, N.J., συνόδευε την ομάδα προσκόπων της 9χρονης κόρης της σε μια εκδρομή στο Μανχάταν για να παρακολουθήσει το "Christmas Spectacular" στο Radio City Music Hall.

Ωστόσο, πριν καν προλάβει να δει τις Rockettes, οι φρουροί ασφαλείας τράβηξαν την κ. Conlon στην άκρη και η εκδρομή της στη Νέα Υόρκη πήρε οργουελική τροπή.

«Μου είπαν ότι ήξεραν ότι ήμουν η Kelly Conlon και ότι ήμουν δικηγόρος», δήλωσε η ίδια. «Ήξεραν το όνομα του δικηγορικού μου γραφείου».                                                            .

Οι φρουροί την είχαν αναγνωρίσει χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Της έδειξαν ένα φύλλο που έλεγε ότι βρισκόταν σε μια "λίστα αποκλεισμού δικηγόρων" που δημιουργήθηκε φέτος από την MSG Entertainment, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Dolan. Στην εταιρεία ανήκουν το Radio City και ορισμένοι άλλοι διάσημοι χώροι παραστάσεων της Νέας Υόρκης, όπως το Beacon Theater και το Madison Square Garden, όπου παίζουν οι Knicks στο ΝΒΑ και οι Rangers του χόκεϊ.

Ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, James L. Dolan, είναι σύμφωνα με τους New York Times ένας δισεκατομμυριούχος που έχει διοικήσει την αυτοκρατορία του με αυταρχικό πνεύμα, και η εταιρεία του θέσπισε το καλοκαίρι την απαγόρευση όχι μόνο για τους δικηγόρους που εκπροσωπούν άτομα που την μηνύουν, αλλά για όλους τους δικηγόρους των εταιρειών τους. Η εταιρεία αναφέρει ότι "η δικαστική διαμάχη δημιουργεί ένα εγγενώς ανταγωνιστικό περιβάλλον" και γι' αυτό επιβάλλει τη λίστα με τη βοήθεια λογισμικού υπολογιστή που μπορεί να εντοπίσει εκατοντάδες δικηγόρους μέσω των φωτογραφιών του προφίλ τους στις ιστοσελίδες των εταιρειών τους, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο για να μελετήσει αμέσως τις εικόνες και να προτείνει αντιστοιχίες.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά οι δικηγόροι έχουν μηνύσει την MSG Entertainment, λέγοντας ότι η ύπαρξη λίστας αποκλεισμού είναι παράνομη. Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την επιβολή κυρώσεων, έχει προκαλέσει κατακραυγή όχι μόνο από τους ανθρώπους που απομακρύνονται από τους αγώνες των Knicks, αλλά και από τους παρατηρητές των ατομικών ελευθεριών, οι οποίοι την αποκάλεσαν ως “ένα εντυπωσιακό νέο σύνορο που αποδεικνύει γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει κανόνες στην τεχνολογία».