Μακρυά το βρεγμένο iPhone από το ρυζί προειδοποιεί η APPLE

2 μήνες πριν
iphone in ball of rice

Η σειρά iPhone 15 που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες από την APPLE υποστηρίζει πρότυπο αδιαβροχοποίησης για πτώση σε νερό μέχρι το βάθος των έξι μέτρων και για μια διάρκεια που μπορεί να εκτείνεται μέχρι τα τριάντα λεπτά. Παρόλα αυτά, δεν είναι ασυνήθιστο το ενδεχόμενο η κατάσταση να εξελιχθεί προς το χειρότερο. Στην περίπτωση που αντιμετωπίσεις μια τέτοια ατυχή στιγμή και το iPhone σου αρχίσει να δείχνει ειδοποιήσεις για την ανίχνευση υγρασίας, η ενέργεια του να τοποθετήσεις την προβληματική συσκευή σε ένα σακίδιο γεμάτο με ρύζι θα μπορούσε να μην είναι η καλύτερη.

Μέσα από έναν οδηγό υποστήριξης που εντόπισε η ιστοσελίδα Macworld, η APPLE συνιστά να αποφεύγεται εντελώς η τοποθέτηση ενός iPhone που έχει βραχεί μέσα σε ρύζι με την προσδοκία ότι αυτό θα επιταχύνει την αποξήρανσή του. Τα smartphones της APPLE είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ειδοποίησης του χρήστη σε περίπτωση που ανιχνευθεί υγρασία στην θύρα φόρτισης ή σε κάποια συνδεδεμένη συσκευή. Η θύρα φόρτισης, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για θύρα USB-C ή Lightning, παύει προσωρινά να λειτουργεί μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι το καλώδιο και η συσκευή έχουν στεγνώσει εντελώς.

Εάν προβείς σε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για μεθόδους "διάσωσης" ενός βρεγμένου iPhone, θα διαπιστώσεις ότι μια πολύ διαδεδομένη συμβουλή είναι η τοποθέτησή του σε ρύζι. Ωστόσο, η APPLE καταδεικνύει μέσω του εν λόγω εγγράφου ότι αυτή η πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε εισχώρηση μικροσκοπικών κόκκων ρυζιού μέσα στην συσκευή, πράγμα που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα την πόλη Κουπερτίνο επισημαίνει επίσης την ανάγκη να αποφεύγεται η χρήση οποιασδήποτε εξωτερικής πηγής θερμότητας ή συμπιεσμένου αέρα και να μην προχωράς στην εισαγωγή ξένων αντικειμένων στην θύρα φόρτισης, όπως μπορεί να είναι ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας ή ένα απλό βαμβάκι. Για να στεγνώσεις το iPhone, η APPLE συμβουλεύει να το χτυπήσεις απαλά κατά μήκος της παλάμης σου με την θύρα φόρτισης να είναι στραμμένη προς τα κάτω, ώστε να αποβληθεί οποιοδήποτε επιπλέον υγρό. Στη συνέχεια, συνιστάται η συσκευή να τοποθετηθεί σε ένα ξηρό περιβάλλον με μια ήπια κυκλοφορία αέρα.

Πριν προχωρήσεις σε νέα προσπάθεια φόρτισης του iPhone, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσεις τη συσκευή αχρησιμοποίητη για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την περίπτωση, ώστε να εξασφαλίσεις την πλήρη αποξήρανσή της. Η εταιρεία προτρέπει να μην επιχειρήσεις να φορτίσεις τη συσκευή ενώ είναι ακόμα βρεγμένη, αλλά σημειώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρακάμψεις την ειδοποίηση που μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη, σε περίπτωση που υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Αν πάντως συμβεί το...μοιραίο, δες τον οδηγό μας για το τι πρέπει (και τι δεν πρέπει) να κάνεις! Μην ξεχνάς ότι το G Service είναι δίπλα σου για να φροντίσει το αγαπημένο σου iPhone και να το έχεις πίσω στα χέρια σου γρήγορα και με ασφάλεια!