Με αναβάθμιση λογισμικού, Hyundai και Kia προσπαθούν να αποτρέψουν τις κλοπές μέσω TikTok

1 έτος πριν
Kia logo

Η Kia και η Hyundai κυκλοφόρησαν μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού πρόσφατα μετά από viral video του TikTok που δείχνει σε οποιονδήποτε πώς να χακάρει τα οχήματα τους. Προς το παρόν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη μόνο σε 1 εκατομμύριο επιλεγμένα οχήματα, από τα τέσσερα εκατομμύρια που θα χρειαστούν τελικά την επιδιόρθωση.

Το όλο θέμα ξεκίνησε στο TikTok ως "Kia Challenge" τουλάχιστον από τον Μάιο δείχνοντας πώς τα "Kia Boys" χρησιμοποιούν καλώδια USB για να βάλουν μπρος συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων των 2 εταιρειών. Ιδιοκτήτες σύντομα αντιλήφθηκαν το εκτεταμένο πρόβλημα και άρχισαν να μηνύουν τις δύο αυτοκινητοβιομαχανίες για την έλλειψη αντίδρασης. Η ομαδική αγωγή ανέφερε ότι ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων Kia και Hyundai δεν διέθεταν σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα, μια κοινή συσκευή που αποτρέπει την κλοπή αυτοκινήτων, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των επηρεαζόμενων μοντέλων, όπως τα Elantra 2017-2020, Sonata 2015-2019 και Venue 2020-2021, μπορούν να επισκεφθούν μια τοπική αντιπροσωπεία για να εγκαταστήσουν την αντικλεπτική ενημέρωση, ανέφερε η Hyundai σε ανακοίνωσή της. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν ένα αντικλεπτικό αυτοκόλλητο για την αποτροπή της επίθεσης, έναν μεγαλύτερο συναγερμό και την ανάγκη για ένα φυσικό κλειδί, αντί για ένα απλό push start, για την ενεργοποίηση του οχήματος. Οι ενημερώσεις για άλλα επηρεαζόμενα οχήματα θα είναι διαθέσιμες μέχρι τον Ιούνιο ενώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη λίστα στον ιστότοπο της Hyundai.

Εν τω μεταξύ, η Kia και η Hyundai έχουν παράσχει περίπου 26.000 κλειδαριές τιμονιού στους ιδιοκτήτες οχημάτων για να αποτρέψουν την κλοπή, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας. Η NHTSA ενεπλάκη στην όλη ιστορία αφού οι κλοπές που προκλήθηκαν από το Kia Challenge οδήγησαν σε τουλάχιστον 14 αναφερόμενα ατυχήματα και οκτώ θανάτους, δήλωσε η υπηρεσία, μετατρέποντας το σε θέμα δημόσιας ασφάλειας.