Ο αόρατος μανδύας του Harry Potter ίσως γίνει πραγματικότητα

2 έτη πριν
Harry Potter

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα μαγικά αντικείμενα που υπάρχουν στον κόσμο του Harry Potter και θα θέλαμε να είχαμε και στην πραγματικότητα, αυτός θα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο αόρατος μανδύας που είχε στην κατοχή του ο αγαπημένος ήρωας (o ένας από τους τρεις Κλήρους του Θανάτου, για όσους γνωρίζουν). Μόνο που όπως δείχνουν τα πράγματα, ενδεχομένως σε λίγα χρόνια το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί και να… διατίθεται εμπορικά!

Υπεύθυνο γι’ αυτή την πιθανότητα είναι το λονδρέζικο start-up με την εμπνευσμένη (#not) επωνυμία Invisibility Shield Co. Οι άνθρωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν στα σκαριά τη δικιά τους εκδοχή ενός αόρατου μανδύα. Ουσιαστικά η υλοποίησή τους χρησιμοποιεί έναν ειδικό φακό ο οποίος ανακατευθύνει το φως, καθιστώντας αντικείμενα και ανθρώπους πίσω από την επιφάνεια του μανδύα, αόρατους.

«Ήμασταν δυσαρεστημένοι από την έλλειψη προόδου και τη μη διαθεσιμότητα πραγματικών λύσεων αόρατων ασπίδων, οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να εστιάσουμε στη δημιουργία της δικιάς μας πρότασης», αναφέρει η εταιρεία. «Πειραματιστήκαμε με αναρίθμητες υλοποιήσεις, δοκιμάσαμε πολλά υλικά και ζήσαμε επανειλημμένες αποτυχίες. Στην πορεία όμως κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε μία αξιόπιστη, προσαρμόσιμη και αποδοτική διαδικασία κατασκευής και αναπτύξαμε αυτές που εμείς θεωρούμε τις καλύτερες αόρατες ασπίδες που φτιάχτηκαν ποτέ».

Η Invisibility Shield έχει δημιουργήσει προς ώρας περί τις 25 τέτοιες ασπίδες ενώ για να χρηματοδοτήσει το πρότζεκτ της, έχει καταφύγει στη λύση του crowdfunding μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Kickstarter. Το ζητούμενο ποσό της καμπάνιας της ήταν μάλλον συμβολικό (μόλις £5000) αφού τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές έχει συγκεντρωθεί περίπου το 20πλάσιο (παρά κάτι £100.000). Για τους ενδιαφερόμενους, η ασπίδα προσφέρεται σε δύο μεγέθη με το small (31 x 21 εκατ.) να τιμάται στις £49 και το full (95 x 65 εκατ.) στις £299. Η αποστολή τους σε όσους αποφασίσουν να στηρίξουν το εγχείρημα προσδιορίζεται στα τέλη του έτους (Δεκέμβριος 2022).