Elon Musk: Δίνει $5000 σε developer για να μην παρακολουθεί το αεροπλάνο του

2 έτη πριν
elon musk

Το flightradar, η πλατφόρμα που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις περισσότερες πτήσεις του κόσμου έχει βολέψει κόσμο και κοσμάκη. Δεν είναι κακό άλλωστε να μπορεί να δει κανείς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή μία συγκεκριμένη πτήση, έτσι; Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για το ιδιωτικό αεροσκάφος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο λογαριασμός @ElonJet ξεκίνησε να εκπέμπει στο Twitter. Ο σκοπός του; Να μεταδίδει τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Elon Musk! Πίσω από το συγκεκριμένο account βρίσκεται ο Jack Sweeney, ένας 19χρονος πρωτοετής φοιτητής ο οποίος με τη βοήθεια bots είναι σε θέση να μεταδίδει τη θέση του αεροσκάφους του επικεφαλής των Tesla και Space-X. Ο Sweeney μάλιστα δε σταμάτησε εκεί αφού με τον ίδιο τρόπο δημιούργησε αντίστοιχους λογαριασμούς και για άλλους βαθύπλουτους entrepreneurs όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos.

Με μια ματιά στο site του Sweeney μάλιστα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ο πιτσιρικάς έχει μια κάποιου είδους… ψύχωση με τον Musk αφού έχει δημιουργήσει μέχρι και timeline με τις φωτογραφίες προφίλ του στο Twitter! Εν πάση περιπτώσει, το τελευταίο του πόνημα φαίνεται πως θορύβησε τον Αμερικανό κροίσο ο οποίος επικοινώνησε μαζί του ζητώντας του να «κατεβάσει» τον λογαριασμό έναντι $5000. Όπως του εξήγησε μάλιστα: «Δε μ’ αρέσει η ιδέα να ανοίξει πυρ εναντίον μου κανένας τρελός».

Ο Sweeney βέβαια δε… μάσησε και έκανε αντιπροσφορά ανεβάζοντας το νούμερο σε $50.000, αναφέροντας μάλιστα: «Θα ήταν σημαντική βοήθεια για ‘μένα στο κολλέγιο και ίσως να μου επέτρεπε να πάρω και αυτοκίνητο, ενδεχομένως ένα Model 3». Η κουβέντα έμεινε στη μέση αφού ο Musk δεν επανήλθε και ο λογαριασμός ElonJet συνεχίζει να μεταδίδει τα πηγαινέλα του τζετ του απτόητος (σε τελική ανάλυση τα δεδομένα που χρησιμοποιεί είναι ελεύθερα και δημόσια και δεν παραβιάζει κανενός είδους νομοθεσία -ο Sweeney μάλιστα εξήγησε στον Musk πώς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, προκαλώντας την έκπληξη του δεύτερου).