Ο Γουίλ Σμιθ παρωδεί περσινό AI βίντεο του ίδιου που έγινε viral

1 μήνας πριν
will smith ai video fail

Ο Γουίλ Σμιθ δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram που παρωδούσε ένα κλιπ από το 2023 που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και έγινε viral. Εκείνο το βίντεο τον απεικόνιζε να τρώει μακαρόνια αλλά με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, με την όλη ποιότητα του βίντεο που παρήγαγε το AI να είναι αρκετά κακή. Με το νέο μοντέλο Sora του OpenAI να εμφανίζει τεράστια βελτίωση στον ρεαλισμό των βίντεο AI, η ανάρτηση του Smith υπερβάλλει σε αυτή την αντίθεση για κωμικό αποτέλεσμα.

Με την ετικέτα "Αυτό ξεφεύγει από τον έλεγχο!", το βίντεο σε διαχωρισμένη οθόνη δείχνει το βίντεο του 2023 Reddit AI spaghetti στην κορυφή με υπότιτλο "AI Video 1 year ago". Από κάτω, με την ένδειξη "AI Video Now", ο Smith κουνάει το κεφάλι του, ενώ τρώει με ξεχωριστό τρόπο τα ζυμαρικά, περιεχόμενο που υποτίθεται ότι είναι δημιουργία ενός πιο σύγχρονου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.

Ορισμένοι αμφισβήτησαν αν η εκδοχή του Σμιθ ήταν πραγματική ή όχι, αν και είναι φανερό ότι ο δημοφιλής ηθοποιός δημιούργησε ένα πραγματικό βίντεο παρωδίας, χωρίς αυτό να είναι προϊόν AI. Όμως ο ίδιο αναφέρει ότι ενώ πρόκειται για αστείο προς το παρόν, μια τέτοια ποιότητα βίντεο AI θα μπορούσε να είναι δυνατή αρκετά σύντομα.

Δεν έχουμε δει ακόμη προηγμένα μοντέλα όπως το Sora να επιχειρούν να μιμηθούν την παράξενη απόδοση του Σμιθ στα ζυμαρικά. Αλλά πιθανότατα θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα από την προσπάθεια του 2023, αν και εξακολουθεί να έχει αστείες ατέλειες. Πράγματι, η σύνθεση της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να εξελίσσεται αρκετά γρήγορα ώστε μέχρι το 2025 να μπορεί να αναπαράγει βίντεο τόσο περίτεχνα όσο το meme του Smith.

Παρά τις συγκρίσεις, το βίντεο με τα μακαρόνια του 2023 δεν αντιπροσώπευε ούτε τότε κάποια πρωτοποριακή τεχνητή νοημοσύνη. Όμως έδειχνε εύλογα τις δυνατότητες των προσιτών μοντέλων εκείνη την εποχή ενώ υπήρχε ήδη πιο ικανή τεχνολογία.