Το πανάσχημο εορταστικό πουλόβερ της MICROSOFT είναι εμπνευσμένο από τα Windows XP

4 μήνες πριν
boy and girl with windows xp ugly sweater

Για 13 χρόνια, τα Windows XP ήταν ένα προϊόν που λάμβανε ενεργή υποστήριξη από τη MICROSOFT. Αυτή η περίοδος περιλάμβανε πέντε χρόνια κατά τα οποία ήταν η τελευταία έκδοση που προσφερόταν και άλλα τρία χρόνια κατά τα οποία ξεπέρασε σημαντικά τον διάδοχό του από άποψη δημοτικότητας. Η παρατεταμένη αυτή διάρκεια ζωής, σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο έλεγχο της MICROSOFT επί των προσωπικών υπολογιστών στην εποχή πριν από την έλευση του iPhone και του Android, συνέβαλε στο να καταστεί η προεπιλεγμένη ταπετσαρία του μία από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες εικόνες παγκοσμίως.

Η MICROSOFT επανεξετάζει για άλλη μια φορά τον εικονικό λόφο Bliss με τη φετινή προσθήκη στην ετήσια σειρά «άσχημων πουλόβερ» με θέμα τη ρετρό πληροφορική. Το πουλόβερ διαθέτει μπλε διακοσμητικά στο κάτω μέρος και στα μανίκια, που θυμίζουν τη ζωντανή μπλε γραμμή εργασιών των Windows XP. Για να τονιστεί ακόμη περισσότερο η σύνδεσή του με την πληροφορική, ένας μεγάλος δείκτης ποντικιού είναι τοποθετημένος πάνω από την εικόνα του πράσινου λόφου που λίγοι γνωρίζουν ότι έχει ονομαστεί Bliss.

Το πουλόβερ είναι διαθέσιμο σε μεγέθη που κυμαίνονται από small έως 3XL, με ενιαία τιμή 70 δολάρια για όλα τα μεγέθη. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις παράδοσης τοποθετούν την άφιξη μεταξύ 2 και 6 Δεκεμβρίου αν και κάτι τέτοιο ισχύει για ελάχιστες χώρες.

Οι προηγούμενες εκδόσεις της σειράς άσχημων πουλόβερ έχουν παρουσιάσει σχέδια εμπνευσμένα από το Minesweeper, το MS Paint, το λογότυπο των Windows και τον αξέχαστο Clippy. Η ιστοσελίδα της MICROSOFT για τα άσχημα πουλόβερ προσφέρει επίσης wallpapers και μερικές άλλες εκπλήξεις με ρετρό θέμα για όσους έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους.

Η MICROSOFT ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την πώληση του πουλόβερ Bliss περιορισμένης έκδοσης θα διατεθούν για την υποστήριξη της οργάνωσης The Nature Conservancy και των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της κρίσης του κλίματος και της βιοποικιλότητας.

Για όσους δεν χορταίνουν το Bliss ή άλλα αναμνηστικά της MICROSOFT από τις δεκαετίες του '90 και του 2000, η MICROSOFT έχει κυκλοφορήσει μια συλλογή από wallpapers υψηλής ανάλυσης με ρετρό θέμα στον ιστότοπο MICROSOFT Design. H συλλογή αυτή περιλαμβάνει μια 4K έκδοση του θρυλικού Bliss wallpaper των Windows XP.