Πάρτε pop corn: Οι κινήσεις του Elon Musk στο TWITTER τους τελευταίους 2 μήνες

1 έτος πριν
Elon Musk

Οι τελευταίοι 2 μήνες από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η εξαγορά του TWITTER από τον Elon Musk,  είναι γεμάτοι από ειδήσεις που αφορούν τις αμφιλεγόμενες κινήσεις του νέου επικεφαλής της εταιρείας.

Με πρόσταγμα την «ελευθερία λόγου», ο Musk υποσχέθηκε αρχικά ότι ένα ειδικό συμβούλιο θα αναλάμβανε το συντονισμό ειδικών λογαριασμών, μια υπόσχεση που δεν τήρησε. Από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να ενεργοποιήσει ξανά το λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αφού πρώτα διεξήγαγε μια ψηφοφορία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο TWITTER.

Λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιούσε λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί εξαιτίας δημοσιεύσεων που ήταν αντίθετο με τους κανόνες της υπηρεσίας, κάτι που στην περίπτωση του Kanye West δεν πήγε πολύ καλά. Λίγες μέρες μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του λογαριασμού του, ο West επανήλθε με τη ρητορική μίσους και τις αντισημιτικές δηλώσεις, οδηγώντας πάλι τους υπευθύνους του TWITTER να αποκλείσουν για πάντα το λογαριασμό του.

Απολύοντας περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού του TWITTER, ο Musk προώθησε το TWITTER Blue ως μια πλήρως ανανεωμένη συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα ήταν αναγκαία για κάποιον προκειμένου να αποκτήσει το γνωστό μπλε checkmark δίπλα από το username του. Οι πληροφορίες για μηνιαία χρέωση $20 συνάντησαν τεράστια αντίδραση, οδηγώντας τον Musk σε μια πολύ χαμηλότερη τιμή, στα $8.

Λίγες ημέρες μετά, ο Musk απέκλεισε την πρόσβαση στο λογαριασμό @elonjet, λίγες ώρες αφού ανανέωσε την πολιτική του TWITTER. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός εμφάνιζε τη θέση του ιδιωτικού αεροσκάφους του Musk, χρησιμοποιώντας δημόσια δεδομένα. Στη συνέχεια ο Musk απέκλεισε για λίγες ώρες και λογαριασμούς διακεκριμένων δημοσιογράφων από μεγάλα Αμερικανικά μέσα, επειδή σχολίασαν το συγκεκριμένο γεγονός και οι αναρτήσεις τους περιείχαν συνδέσμους προς το @elonjet.

Μία από τις πιο εξωφρενικές αποφάσεις του Musk ήταν η απαγόρευση δημοσίευσης συνδέσμων προς άλλες «ανταγωνιστικές» υπηρεσίες του TWITTER όπως το Mastadon, το Facebook, το Instagram κ.α. Μετά τη βροχή αντιδράσεων αλλά και την πιθανότητα νομικών προβλημάτων, ο πρόεδρος του TWITTER παραδέχτηκε το λάθος του, παίρνοντας πίσω την αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση.

Τέλος στις 19 Δεκεμβρίου ο Musk διεξήγαγε μια νέα δημοσκόπηση, ρωτώντας τους followers του αυτή τη φορά αν θα πρέπει να παραμείνει ή να αποχωρήσει από τη θέση του CEO του TWITTER. Με μια βάση 17 εκατομμυρίων ψήφων, το 57,5% απάντησε ότι θα προτιμούσαν να αποχωρήσει από τη θέση του CEO, με τον Musk να αναφέρει ότι εξετάζει την αντικατάστασή του πολύ σύντομα.

Σίγουρα το 2023 αναμένεται εξίσου ενδιαφέρον στο μαγικό κόσμο του TWITTER.