Stray - Το βιντεοπαιχνίδι που αρέσει στις γάτες

1 έτος πριν
stray

Οι γάτες, ένα από τα πιο αγαπημένα ζώα στον πλανήτη, αρχίζουν να ασχολούνται με το gaming.

Το "Stray", ένα νέο παιχνίδι από το BlueTwelve Studio και την Annapurna Interactive που μόλις κυκλοφόρησε για τα PlayStations 4 και 5, σου επιτρέπει να παίξεις ως γάτα που ζει σε έναν δυστοπικό κόσμο. Και όχι μόνο αυτό αφού τελικά το παιχνίδι φαίνεται ότι είναι τόσο ρεαλιστικό, που βίντεο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Internet δείχνουν πολλές σπιτόγατες να το κοιτάζουν και να το μιμούνται για ώρες.

Οι παίκτες ανταμείβονται με το να υπάρχουν ως γάτα στο παιχνίδι. Μπορείς να κάνεις όλα τα πράγματα που κάνουν τις γάτες, λοιπόν, γάτες. Οι παίκτες μπορούν να νιαουρίζουν, να περιφέρονται έξω, να καθαρίζονται, να κοιμούνται πολύ, να γρατζουνάνε έπιπλα, να χτυπούν πράγματα από τραπέζια και φυσικά να τρώνε.

Οι παίκτες του "Stray" έχουν αναρτήσει τις δικές τους γάτες που παρακολουθούν το παιχνίδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιγράφοντας τις γάτες στο παιχνίδι, κοιτάζοντας τις οθόνες.

Υπάρχει ακόμη και ένας λογαριασμός Cats Watching Stray στο Twiiter, με τους παίκτες να αναρτούν τις γάτες τους που αντιδρούν στο παιχνίδι. Μια γυναίκα δημοσίευσε ένα βίντεο με τη γάτα της να μπλοκάρει την οθόνη, γράφοντας: "Η γάτα μου δεν με αφήνει να παίξω αυτό το παιχνίδι".

Το Stray έχει λάβει σε γενικές γραμμές αρκετά "ευνοϊκές κριτικές" σύμφωνα με το Metacritic, με βάση 87 κριτικές  που έχουν δημοσιευθεί για τη PlayStation 5 έκδοση και 39 κριτικές για την Windows έκδοση. Ο Chris Scullion του Video Games Chronicle το θεωρεί ως μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της Annapurna Interactive ενώ ο Andrew Webster του The Verge το χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς μέχρι σήμερα. Η Kelsey Raynor του VG247 το περιγράφει ως "μια συγκινητική ιστορία απώλειας, μοναξιάς, και περιβαλλοντικής καταστροφής" ενώ ο Sam Machkovech του Ars Technica το χαρακτήρισε ως ένα μείγμα της "απόκοσμης, ατμοσφαιρικής εξερεύνησης" του Half-Life (1998) και της "παιδικής ιδιοτροπίας μιας κλασικής ταινίας του Studio Ghibli".