Τα Pokémon έρχονται στο Μουσείο Βαν Γκογκ για να διδάξουν στον κόσμο την τέχνη

6 μήνες πριν
pikachu van gogh museum

Η εταιρεία Pokémon που βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο παιχνίδι, πρόκειται να συνεργαστεί με το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, μια συνεργασία που έχει ήδη προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς. Η συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει μια ειδική promo κάρτα Pikachu σχεδιασμένη στο ιμπρεσιονιστικό στυλ, αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 50 χρόνια του μουσείου.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να εκθέσει νέους καλλιτέχνες στο έργο του Βαν Γκογκ και να τους εκπαιδεύσει σχετικά με τη βαθιά επιρροή του από την ιαπωνική τέχνη. Η Emilie Gordenker, γενική διευθύντρια του Μουσείου Βαν Γκογκ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συνεργασία σε δελτίο τύπου. Τόνισε πώς «αυτή η μοναδική συνεργασία αξιοποιεί την πολυετή εκπαιδευτική τεχνογνωσία και των δύο οργανισμών για να δημιουργήσει μια εμπλουτιστική εμπειρία για τα παιδιά, τους κηδεμόνες τους και, ελπίζουμε, πολλούς άλλους επισκέπτες του μουσείου».

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει επιτόπου ξεναγήσεις στους επισκέπτες σε μια ειδικά επιμελημένη επιλογή πινάκων του Βαν Γκογκ, παρέχοντας πληροφορίες για τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτούς. Επιπλέον, μια διαδικτυακή εξερεύνηση της γοητείας του Βαν Γκογκ για την ιαπωνική κουλτούρα θα είναι διαθέσιμη για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο αυτοπροσώπως.

Για τους λάτρεις των Pokémon που δεν μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο, οι promo κάρτες "Pikachu με γκρι τσόχινο καπέλο" θα είναι επίσης διαθέσιμες μέσω του Pokémon Center ως μέρος των παραγγελιών από μια ειδική συλλογή εμπνευσμένη από αυτή τη συνεργασία. Η συνεργασία Pokémon x Van Gogh Museum έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2024. Τα εισιτήρια για γενική είσοδο στο μουσείο είναι πλέον διαθέσιμα online και είναι απαραίτητα για την είσοδο.

Η ξεχωριστή συνεργασία έχει ως στόχο να γνωρίσει μια νέα γενιά στην τέχνη και την ιστορία της ζωής του Βίνσεντ βαν Γκογκ με έναν ελκυστικό και ανανεωτικό τρόπο. Αποτελεί απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η τέχνη και η λαϊκή κουλτούρα μπορούν να διασταυρωθούν για να δημιουργήσουν ουσιαστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.