Τερατώδες DIY μηχανικό πληκτρολόγιο κόστισε 14.000 δολάρια για να κατασκευαστεί

1 έτος πριν
Τερατώδες DIY μηχανικό πληκτρολόγιο

Μερικές φορές, το μεγαλύτερο είναι καλύτερο. Και μερικές φορές, το μεγαλύτερο είναι απλά... τεράστιο. Αυτή είναι η λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν κοιτάμε και το τελευταίο DIY μηχανικό πληκτρολόγιο από τον YouTuber, Glarses, το οποίο είναι μεγάλο, ακριβό και ψηλό όσο ο ίδιος.

Όπως μπορείς να φανταστείς, τα μηχανικά πληκτρολόγια με πλήκτρα τόσο μεγάλα που θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις περισσότερα από ένα δάχτυλα για να πατήσεις ένα, είναι μάλλον σπάνια. Η Redragon, κατασκευάστρια περιφερειακών συσκευών χαμηλού προϋπολογισμού, έχει ένα που μπορείς πραγματικά να αγοράσεις, το οποίο έχει μήκος 57 εκατοστά και ύψος 170 εκατοστά. Η Google έχει επίσης αασχοληθεί με πληκτρολόγια μεγάλου μήκους χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, με το πρωτότυπο Gboard Stick Version της Google Ιαπωνίας να έχει μήκος 160 εκατοστά. Και η Razer, η έμπνευση για την κατασκευή του Glarses, παρουσίασε ένα γιγαντιαίο πληκτρολόγιο (TKL) στη CES με λειτουργικούς RGB  διακόπτες.

Παρ' όλη την κατασκευή όμως, κανένα από αυτά τα γιγαντιαία πληκτρολόγια δεν κατάφερε να συμπεριλάβει ένα παραδοσιακό numpad. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο παρακάτω βίντεο, το προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο του Glarses περιελάμβανε τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη του περιβλήματος που συναρμολογήθηκαν μαζί με φίλους, καθώς και γιγάντια, κλιμακωτά PCB και 3D εκτυπωμένα keycaps.

Όπως και το γιγαντιαίο πληκτρολόγιο της Razer, το DIY clacker του Glarses χρησιμοποιεί 110 από το (Pale Blue) Big Switch της NovelKeys. Κάθε διακόπτης της σειράς Big Switch έχει 64 φορές μεγαλύτερο όγκο από έναν παραδοσιακό διακόπτη Cherry MX και τιμή 18 δολάρια.

«Η συγκόλληση γιγαντιαίων διακοπτών είναι ακριβώς η ίδια με την συγκόλληση μικρών διακοπτών, απλώς διαρκεί 10 φορές περισσότερο», δήλωσε ο Glarses.

Σαν να μην ήταν αρκετά κουραστικό το να κουβαλάς γιγαντιαία μέρη της θήκης του πληκτρολογίου, ο Glarses λιπαίνει ακόμη και κάθε διακόπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκαν 10 λεπτά για να ανοίξει ο καθένας, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα ομαλά πατήματα πλήκτρων με καθαρό ήχο για τους κατασκευαστές πληκτρολογίων. Ο Glarses δήλωσε ότι χρησιμοποίησε 100 γραμμάρια Krytox GPL 205g0 για την εργασία.

Ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη μερικά ταλαντευόμενα ή χαλαρά πλήκτρα σε αυτό το υπερμεγέθες περιφερειακό. Ο κατασκευαστής αντιμετώπισε πρόβλημα με την προσαρμογή των τρισδιάστατα εκτυπωμένων σταθεροποιητών για μεγάλα πλήκτρα, όπως το backspace και το enter, και δήλωσε ότι "αισθάνθηκαν πολύ άσχημα". Έτσι, το μόνο πλήκτρο στην ολοκληρωμένη κατασκευή με σταθεροποιητή είναι το πλήκτρο του space. Το spacebar είναι μακρύτερο από αυτό του μέσου πληκτρολογίου TKL, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι απαιτούσε επιπλέον σταθερότητα.

Το κόστος κατασκευής, αποστολής και εισαγωγής εξαρτημάτων οδήγησε σε μια τιμή κατασκευής τόσο μεγάλη όσο και το ίδιο το περιφερειακό, στις "περίπου" 12.000 λίρες (περίπου 14.000 δολάρια), σύμφωνα με το βίντεο. Ο Glarses ισχυρίζεται ότι πλήρωσε γι' αυτό με χρήματα της εταιρείας του στο YouTube, καθώς δύο χορηγοί εγκατέλειψαν το έργο στη μέση της κατασκευής.

Το βίντεο του Glarses δείχνει το πληκτρολόγιο να λειτουργεί, και μάλιστα το παίρνει μαζί του σε κάποιες συνεδρίες gamingΜπορείς να παρακολουθήσεις το τερατώδες πληκτρολόγιο του Glarses να ζωντανεύει στο παρακάτω βίντεο: