Trevor Jacobs: Έριξε το αεροπλάνο του για περισσότερα views

2 έτη πριν
Trevor Jacobs

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Trevor Jacob (νυν YouTuber, πρώην αθλητής του σνόουμπορντ και πρώην πιλότος) ανάρτησε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, όπου φαινόταν πως το αεροπλάνο του παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα κι έπρεπε να το εγκαταλείψει εν μέσω πτήσης.

Έχοντας καταγράψει ολόκληρο το συμβάν, το βίντεο απέσπασε μερικά εκατομμύρια προβολές, όμως η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ εξέτασε περαιτέρω το υλικό και κατέληξε πως τα πράγματα μάλλον δεν έγιναν όπως τα αναφέρει ο Jacob.

Στις 11 Απριλίου, η FAA αφαίρεσε από τον Jacob το δικαίωμα να πετάξει ξανά αεροσκάφη μονού κινητήρα κρίνοντας πως ενήργησε «απερίσκεπτα κι επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ή περιουσία άλλων», για το συμβάν με το αεροπλάνο του.

Συνεχίζοντας, η FAA ανέφερε πως ο Jacob δεν υπέδειξε υπευθυνότητα, ορθή κρίση και προσοχή επιλέγοντας να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εν μέσω πτήσης με μοναδικό σκοπό να καταγράψει το συμβάν. Επομένως, έκρινε πως ο Jacob δεν είναι πλέον σε θέση να κατέχει πιστοποιητικό πιλότου.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Jacob εμφανίζεται να πετάει κανονικά μέχρι που αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα. Μέσω κάμερας στο φτερό, ο Jacob φαίνεται να ανοίγει την πόρτα και να εγκαταλείπει το αεροσκάφος. Από εκεί κι έπειτα, ο Jacob συνέχισε να καταγράφει το συμβάν με εφεδρική κάμερα που είχε μαζί του.

Από την πλευρά της, η FAA αναφέρει πως ο Jacob όφειλε να επιχειρήσει την επανεκκίνηση του κινητήρα, να προσπαθήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους της εναέριας κυκλοφορίας ή να ψάξει για ένα μέρος όπου θα έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Επιπλέον, κάποιοι σχολιαστές αναφέρουν διάφορα επιπλέον σημεία, όπως το γεγονός ότι ο Jacob φορά αλεξίπτωτο από την αρχή κι όχι όταν εμφανίστηκε πρόβλημα αλλά είχε και ένα selfie stick με εφεδρική κάμερα για να καταγράψει την πτώση με το αλεξίπτωτο.

Έκτοτε, ο Jacob τοποθετήθηκε δημόσια μόνο για να αναφέρει πως δε θα πει περισσότερα για την όλη κατάσταση παρά μόνο με τη βοήθεια του συνηγόρου του, αλλά και ότι η «αλήθεια θα αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω».