Η SAMSUNG ενημερώνει τις τηλεοράσεις και τις οθόνες της για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αχρωματοψία

9 μήνες πριν
SAMSUNG TV menu

Η SAMSUNG κυκλοφορεί μια ενημέρωση λογισμικού που εισάγει μια λειτουργία SeeColors σε όλες τις τηλεοράσεις και τις οθόνες που κυκλοφόρησε από τις αρχές της χρονιάς. Η νέα λειτουργία προσβασιμότητας προσθέτει διάφορες ρυθμίσεις χρώματος για να βοηθήσει τα άτομα με ανεπάρκεια χρωματικής όρασης (CVD), πιο γνωστή ως αχρωματοψία. Η λειτουργία SeeColors παρέχει εννέα διαφορετικές προεπιλογές εικόνας, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίζουν τα επίπεδα κόκκινου, πράσινου και μπλε σε μια εικόνα σε κάτι πιο κατάλληλο για αυτούς. Αυτό βοηθά τους χρήστες να διακρίνουν ευκολότερα τα χρώματα στην οθόνη ανάλογα με το βαθμό ή τον τύπο της CVD. Το SeeColors προϋπήρχε ως αυτόνομη εφαρμογή για τις τηλεοράσεις της SAMSUNG, όμως τώρα η λειτουργία θα είναι πιο διαδεδομένη και πιο εύκολα προσβάσιμη. Μόλις λάβεις την ενημέρωση, μπορείς να βρεις το εργαλείο ενσωματωμένο στα μενού προσβασιμότητας της οθόνης σου.

Η SAMSUNG δεν συνιστά τη χρήση της λειτουργίας για να βοηθήσει στη διάγνωση ή τη θεραπεία οποιουδήποτε είδους ιατρικού προβλήματος. Αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να αποτελέσει ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ήδη διαγνωστεί και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αχρωματοψίας. Δεν υπάρχει πλήρης κατάλογος συσκευών που υποστηρίζουν το SeeColors, αλλά η ανακοίνωση αναφέρει μερικές, όπως η τεράστια Odyssey OLED G95SC που είδαμε στη CES 2023 και οι πρόσφατες προσθήκες στη σειρά Smart Monitor. Η SAMSUNG ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία σε παλαιότερες οθόνες και αν τα τηλέφωνα Galaxy θα λάβουν παρόμοια αναβάθμιση, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη απάντηση.

Σίγουρα το να βλέπουμε τη SAMSUNG να ενώνεται με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες στη βελτίωση της προσβασιμότητας των προϊόντων της, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερη ζωή, είναι κάτι πολύ θετικό. Αργότερα φέτος, η APPLE θα λανσάρει το Personal Voice για τη δημιουργία μιας συνθετικής φωνής με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που χάνουν τη φωνή τους λόγω κινητικής ή γνωστικής εξασθένησης. Η Google αποκάλυψε πρόσφατα ότι πρόκειται να προσθέσει τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome για την ανάγνωση αρχείων PDF. Επιπλέον η MICROSOFT ακολούθησε την οδό του hardware με τα προσαρμοστικά αξεσουάρ της κυρίως για το χώρο του gaming.