Τα νέα έξυπνα Ray-Ban γυαλιά της META, μπορούν να μεταφράσουν και όχι μόνο

6 μήνες πριν
meta smart Ray-Ban glasses

Η META, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban META. Τα γυαλιά τροφοδοτούνται από το META AI, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να μεταφράζει γλώσσες χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Τα γυαλιά διαθέτουν επίσης κάμερες των 12MP που μπορούν να αναγνωρίζουν εικόνες και να παρέχουν πληροφορίες ή μεταφράσεις.

Το META AI είναι η προσπάθεια της META να ανταγωνιστεί το ChatGPT, ένα δημοφιλές chatbot που μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές και ελκυστικές συνομιλίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Το META AI μπορεί επίσης να δημιουργήσει chatbots με προσωπικότητες διασημοτήτων, όπως ο Snoop Dogg και η Paris Hilton, που μπορούν να προσφέρουν συμβουλές ή συστάσεις για διάφορα θέματα. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν αυτά τα chatbots στις ομάδες τους στο WhatsApp για διασκέδαση ή και ευκολία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της META, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι τα έξυπνα γυαλιά είναι το μέλλον της πληροφορικής, καθώς μπορούν να προβάλλουν ολογράμματα στον πραγματικό κόσμο και να αφήνουν τον AI βοηθό να βλέπει και να ακούει ό,τι βλέπει και ακούει ο χρήστης. Ανέφερε ακόμα ότι τα έξυπνα γυαλιά είναι ο ιδανικός τρόπος αλληλεπίδρασης με το AI, αντί να γίνεται χρήσης μιας οθόνης.

Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban META θα κοστίζουν 299 δολάρια και θα κυκλοφορήσουν αρχικά στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Αποτελούν μέρος του οράματος της META για το METAverse, έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν μέσα σ’ αυτόν να κοινωνικοποιούνται, να εργάζονται και να παίζουν. Η META παρουσίασε επίσης το Emu, ένα εργαλείο δημιουργίας εικόνων που μπορεί να παράγει εικόνες τεχνητής νοημοσύνης από οδηγίες κειμένου.

Τα νέα προϊόντα συνοδεύονται από μια προειδοποίηση ότι τα μηνύματα που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ανακριβή ή ακατάλληλα, καθώς βασίζονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) που μαθαίνουν από τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Ο Zuckerberg δήλωσε ακόμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη βιώσει τις δυνατότητες αυτών των εξελίξεων της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η META μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει αυτό.