Οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες του 2023…μέχρι στιγμής

1 έτος πριν
crowd in cinema hall

Βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου και το Hollywood έχει ήδη βγάλει περισσότερα χρήματα σε αυτό το σημείο του έτους από ό,τι το 2022. Οι τελευταίοι δύο μήνες έφεραν στους κινηματογραφόφιλους τα sequels σε δημοφιλή franchise όπως το John Wick, το Creed και το Scream. Και μόλις πριν δύο Σαββατοκύριακα, μια νέα ταινία τρόμου, το Evil Dead Rise, έκανε πρεμιέρα και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, με το κοινό να συρρέει για να δει την τελευταία προσθήκη στο franchise τρόμου που δημιούργησε ο Sam Raimi.

Πόσο καλά τα πήγαν; Και ποιες άλλες ταινίες πέτυχαν στο box office το 2023; Για να δούμε τη σχετική λίστα:

Ακολουθούν οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες του 2023 βάσει των εγχώριων εισπράξεων τους:

10. Jesus Revolution - 52 εκατομμύρια δολάρια: Μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του κινήματος Calvary Chapel, όπου ένας πάστορας της Νότιας Καλιφόρνιας και ένας ελεύθερος χίπης συνεργάζονται για να ευαγγελίσουν τους χίπηδες.

9. Shazam! Η οργή των θεών - 57,5 εκατομμύρια δολάρια: Συνέχεια του Shazam! του 2019, όπου ο Billy Batson και τα θετά αδέλφια του προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή ως έφηβοι υπερήρωες. Η ταινία έχει και χρώμα ελληνικό με γυρίσματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 

8. Cocaine Bear - 64,3 εκατομμύρια δολάρια: Μια ταινία σε σκηνοθεσία της Ελίζαμπεθ Μπανκς όπου μια αρκούδα καταπίνει κοκαΐνη και αρχίζει να σκοτώνει. Ναι, μια αρκούδα καταπίνει κοκαΐνη και αρχίζει να σκοτώνει..

7. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - 82,1 εκατομμύρια δολάρια: Ένα blockbuster αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων που βασίζεται στο δημοφιλές επιτραπέζιο RPG Dungeons & Dragons.

6. M3GAN - 95 εκατομμύρια δολάρια: Ένα sci-fi θρίλερ από την Blumhouse, όπου ένα αληθοφανές ρομπότ που προορίζεται να γίνει ο απόλυτος σύντροφος για ένα παιδί μετατρέπεται σε εχθρικό.

5. Scream VI - 107,7 εκατομμύρια δολάρια: Ένας ακόμη ψυχοπαθής παίρνει το ψευδώνυμο Ghostface και κυνηγάει εφήβους από το Woodsboro στη Νέα Υόρκη φορώντας την κλασσική πλέον μάσκα.

4. Creed III - 155,4 εκατομμύρια δολάρια: Σε σκηνοθεσία του Michael B. Jordan, η ταινία ξεκινά με τον Adonis "Donnie" Creed να έχει αποσυρθεί από τη ζωή ως επαγγελματίας πυγμάχος και να υπηρετεί ως promoter πυγμαχίας. Όμως το παρελθόν του έρχεται να τον βρει.

3. John Wick: Chapter 4 - 168,6 εκατομμύρια δολάρια: Ο Τζον είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει το High Table μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας. Η τιμωρία περιλαμβάνει μπόλικες σφαίρες και απίστευτες μάχες σώμα σώμα.

2. Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 213 εκατομμύρια δολάρια: Η τρίτη ταινία της τριλογίας Ant-Man, όπου ο Scott Lang, η Hope van Dyne και η παρέα τους μεταφέρονται στο Κβαντικό Βασίλειο. Εκεί συναντάνε τον επόμενο μεγάλο κακό στο Marvel Universe, τον Khan με τον οποίο θα ασχοληθούμε και σε επόμενες ταινίες.

1. The Super Mario Bros. Movie - 434,3 εκατομμύρια δολάρια: Μια ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον γνωστό υδραυλικό της Nintendo. Με εκπληκτικό animation, το  φωνητικό καστ που περιλαμβάνει τον Chris Pratt ως Mario, τον Charlie Day ως Luigi, τον Jack Black ως Bowser, την Anya Taylor-Joy ως Princess Peach και τον Seth Rogen ως Donkey Kong.