Blizzard Entertainment: «Κανείς μας δεν ασχολείται με τα NFTs»

1 έτος πριν
Blizzard Entertainment

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε πρόσφατα, όταν η Blizzard Entertainment φάνηκε να δείχνει ενδιαφέρον για τα NFTs. Η περίφημη εταιρεία έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε διάφορους παίκτες, ρωτώντας τους για τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους όσον αφορά στο metaverse και το μοντέλο παιχνιδιών “play-to-earn”, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα NFTs.

Η gaming κοινότητα, γενικά μιλώντας, δεν ασπάζεται τα NFTs και η συμπερίληψή τους σε οποιοδήποτε παιχνίδι είναι συνήθως «κόκκινος συναγερμός». Επομένως, το ζήτημα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ο πρόεδρος της εταιρείας, Mike Ybarra, έσπευσε να καθησυχάσει άπαντες μέσω Twitter, αναφέροντας πολύ λιτά πως «κανείς [μας] δεν ασχολείται με τα NFTs».

Δεδομένου ότι η Blizzard είναι η εταιρεία πίσω από κολοσσούς όπως World of Warcraft, Diablo, Hearthstone, Starcraft και Overwatch μεταξύ άλλων, παιχνίδια τα οποία στηρίζονται από λίγο έως εξ ολοκλήρου στο online κομμάτι τους, η ανησυχία των gamers ήταν δικαιολογημένη.

Ωστόσο, η Blizzard έχει ήδη δοκιμάσει κάτι που οι gamers δεν… λάτρεψαν και μετά από λίγο καιρό αφαιρέθηκε από το παιχνίδι. Ο λόγος για το “RMAH” ή real money auction house, όπου διεξάγονταν δημοπρασίες για κομμάτια εξοπλισμού στο Diablo III και οι συναλλαγές γίνονταν με πραγματικά χρήματα. Το Diablo III βασίζεται πάρα πολύ στη συλλογή νέου εξοπλισμού, οπότε βάζοντας ένα θεμελιώδες κομμάτι του παιχνιδιού κυριολεκτικά προς πώληση με πραγματικά χρήματα, οι gamers εξοργίστηκαν και η Blizzard δεν άργησε να αφαιρέσει το Auction House από το παιχνίδι.

Έχοντας στον ορίζοντα προγραμματισμένες κυκλοφορίες World of Warcraft και Diablo για κινητές συσκευές, αλλά και μεγαλύτερα projects όπως το Overwatch 2 και Diablo IV, η εταιρεία σίγουρα δε θέλει να τραβήξει προσοχή επάνω της με αρνητικό τρόπο κι έτσι εξηγείται η άμεση απάντηση από τον Ybarra.

Στο μεταξύ, η Microsoft έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision-Blizzard και η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί και να «κλείσει» σε λίγους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ybarra αποτελούσε σημαντικό στέλεχος της Microsoft στον τομέα του Xbox, προτού αποχωρήσει για λογαριασμό της Blizzard Entertainment όμως όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί πάλι κάτω από τη «στέγη» της Microsoft μελλοντικά.