Έρχονται οι φωνητικές κλήσεις στο Discord του PS5

2 μήνες πριν
Discord PS5

Η SONY προχωρά σε βελτιώσεις της ενσωμάτωσης του Discord στο PS5, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν απευθείας σε φωνητικές κλήσεις από την κονσόλα. Η υποστήριξη του Discord στο PS5, που ξεκίνησε πέρυσι, απαιτούσε μέχρι τώρα τη χειροκίνητη μεταφορά μιας κλήσης στην κονσόλα μέσω της εφαρμογής Discord σε κινητό ή PC. Η SONY κυκλοφορεί τώρα μια ενημέρωση που ενσωματώνει το Discord απευθείας στο dashboard του PS5, επιτρέποντας την επιλογή του επιθυμητού server ή ομάδας DM για σύνδεση.

Η ενημέρωση θα διατεθεί σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας από τους κατόχους PS5 στην Ιαπωνία και την Ασία, ακολουθούμενη από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μέση Ανατολή και τέλος τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Όπως διευκρινίζεται θα απαιτείται ενημέρωση του PS5 στο πιο πρόσφατο λογισμικό συστήματος, καθώς και σύνδεση ενός λογαριασμού PlayStation Network (PSN) με έναν λογαριασμό Discord.

Για τη χρήση της νέας λειτουργίας, οι παίκτες θα επιλέγουν την καρτέλα Discord στο Game Base εντός του Control Center του PS5 και θα διαλέγουν τον επιθυμητό server ή ομάδα DM για σύνδεση. Στη συνέχεια, θα επιλέγουν το προτιμώμενο φωνητικό κανάλι, βλέποντας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ποιοι συνομιλούν ήδη στο κανάλι. Θα λαμβάνουν επίσης ειδοποίηση στην κονσόλα PS5 όταν κάποιος άλλος χρήστης του Discord τους καλεί, κάνοντας εφικτή την άμεση συμμετοχή.

Η τελευταία ενημέρωση του PS5 φέρνει την εμπειρία του Discord σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό που προσφέρει η Microsoft στο Xbox. Η Microsoft έφερε πρώτη το Discord στο Xbox τον Ιούλιο του 2022 σε δοκιμαστικό επίπεδο, πριν κυκλοφορήσει μια βελτιωμένη εμπειρία χωρίς την ανάγκη smartphone τον Νοέμβριο του 2022. Το Discord στο Xbox ενημερώθηκε επίσης πέρυσι για να επιτρέπει τη μετάδοση gameplay σε φίλους.

Επιπλέον, η SONY θα διαθέσει τη δυνατότητα κοινοποίησης του προφίλ PlayStation Network σε οποιαδήποτε εφαρμογή μηνυμάτων ή κοινωνικής δικτύωσης, μέσω μιας νέας επιλογής κοινοποίησης προφίλ στην εφαρμογή PlayStation για κινητά την επόμενη εβδομάδα. Η λειτουργία θα δημιουργεί έναν σύνδεσμο ή κωδικό QR που μπορεί να κοινοποιηθεί, ώστε οι άλλοι να μπορούν εύκολα να σε προσθέσουν ως φίλο.