Gamescom 2023: 2η μέρα στην κορυφαία έκθεση gaming

8 μήνες πριν
Gamescom 2023 little nightmare giant baby figure

ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Unboxholics συνεχίζουν το ταξίδι τους στη βροχερή Κολωνία και στη Gamescom, τη μεγαλύτερη έκθεση για τα videogames, χαρίζοντάς μας πλούσιο υλικό. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη φετινή διοργάνωση είναι όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, η τεράστια προσέλευση του κοινού, και μάλιστα σε μια μέρα όπου δεν είναι η έκθεση “Sold Out”. Συναυλίες, mini events στους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών, διαγωνισμοί και φυσικά πολύ gaming, είναι αυτά που ξεχωρίζουν στη φετινή έκθεση.

Η ομάδα των Unboxholics είχε και σήμερα την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, και μας μοιράζεται τις εντυπώσεις της.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Πρώτο στη λίστα, το επερχόμενο expansion του δημοφιλούς action role-playing παιχνιδιού της CD Projekt Red, το οποίο σύμφωνα με τον Σάκη, αποτελεί ένα είδος “relaunch” του αρχικού παιχνιδιού, θέλοντας να διαγράψει μια για πάντα τα κακώς κείμενα που συνόδεψαν την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού. Το Phantom Liberty ξεχωρίζει για τους νέους μηχανισμούς, τα νέα skills, κρατώντας πάντα σε κορυφαίο επίπεδο την ποιότητα των γραφικών τα οποία αξιοποιούν τις δυνατότητες του συστήματός σου. Παράλληλα η εταιρεία ανάπτυξης θα κυκλοφορήσει και το Update 2 για το αρχικό παιχνίδι, βελτιώνοντάς αρκετά πράγματα, φέρνοντας μάλιστα και αρκετές προσθήκες από το Phantom Liberty.

Alan Wake II

Από τα παιχνίδια που έχουν εντυπωσιάσει την ομάδα των UH στη φετινή Gamescom, είναι χωρίς αμφιβολία το νέο Alan Wake. Η λέξη «συγκλονιστικό» είναι η κατάλληλη να περιγράψει το 45λεπτο gameplay video που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Σάκης, σε ένα κινηματογράφο εκτός πόλης, με το όλο σκηνικό να θυμίζει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Το Alan Wake II είναι χωρίς αμφιβολία ένα horror παιχνίδι, πιο σκοτεινό από το πρώτο επεισόδιο ενώ εντύπωση προκαλεί ο μηχανισμός όπου «συλλέγεις φως για να το χρησιμοποιήσεις μετά ως έμπνευση». Για περισσότερα δες το παρακάτω βίντεο ενώ έχε υπόψη σου ότι το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου για PS5, Xbox Series X|S και PC.

Tekken 8

Η θρυλική σειρά επιστρέφει, και αν μία λέξη είναι αυτή που τη χαρακτηρίζει είναι η “υπερβολή”. Στο Tekken 8 συμβαίνουν όλα με βάση το πρώτο demo, όπως αστραπές, φωτιές, ηφαίστεια και πολλά άλλα τρελά, ενώ για τους ίδιους τους δημιουργούς, η λέξη που χαρακτηρίζει το παιχνίδι είναι το “aggressive” (επιθετικό).

Στο νέο επεισόδιο της θρυλικής σειράς, έχεις να επιλέξεις μεταξύ 32 διαφορετικών χαρακτήρων ενώ το Story Mode είναι ξεχωριστό. Το μόνο μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι ότι αργεί να κυκλοφορήσει αφού θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2024.

Little Nightmares 3

Ένας από τους τίτλους που ξεχώρισαν στην Opening Night, το Little Nightmares 3, φέρνει μνήμες από “It Takes Two”.

Το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία των Mono και Six, των πρωταγωνιστών των προηγούμενων παιχνιδιών, καθώς ταξιδεύουν μέσα στο Spiral, έναν κόσμο γεμάτο επικίνδυνες απειλές, όπως ένα τρομακτικό μωρό. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με τη χρήση της Unreal Engine 5 και σύμφωνα με το πρώτο demo διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον Coop mode. Χωρίς να έχουμε για την ώρα περισσότερες πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch.
 

Like A Dragon: Ishin

Μη το λες Yakuza, αλλά Like A Dragon: Ishin. Το spin-off της γνωστής σειράς, κάνει την εμφάνισή του στη Gamescom και φυσικά δεν ξέφυγε από την ομάδα των UH όπου είχε και μια πρώτη επαφή με το παιχνίδι. Με βάση το 20λεπτο gameplay, το παιχνίδι διατηρεί το ιδιαίτερο χιούμορ της σειράς, ενώ το σύστημα μάχης είναι διαφορετικό και εμπλουτισμένο με διάφορα gadgets. Το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις, έχοντας και διάφορα σουρεαλιστικά στοιχεία, μερικά από τα οποία μπορείς να δεις στο review. Κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου όχι μόνο για τις κονσόλες τελευταίας γενιάς (PS5, Xbox Series X|S) αλλά και για PC, PS4, Xbox One. 
 

Η εξερεύνησή μας στους ατελείωτους διαδρόμους της Gamescom 2023 συνεχίζεται και αύριο οπότε μείνε συντονισμένος/η για ακόμα περισσότερα νέα και βίντεο.