Gamescom 2023: Λίγο πριν το τέλος

8 μήνες πριν
crowd at Gamescom 2023

Όπως περιμέναμε, η παρουσία του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και των Unboxholics στους διαδρόμους της Gamescom 2023 την 3η μέρα δεν ήταν εύκολη, εξαιτίας του κοινού που γέμισε κάθε σπιθαμή της μεγαλύτερης έκθεσης gaming στον κόσμο. Σε μια sold out ημέρα, οι UH είχαν και πάλι τη δυνατότητα να δουν από κοντά πολλά παιχνίδια που συζητιούνται το τελευταίο διάστημα και να ξοδέψουν αρκετό χρόνο μαζί τους.

Το πρώτο είναι το Black Myth: Wukong, έναν επερχόμενο τίτλο ρόλων δράσης από την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης Game Science, βασισμένο στο κλασικό κινεζικό μυθιστόρημα του 16ου αιώνα, Journey to the West. Το ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι απολύτως δικαιολογημένο ενώ οι τεράστιες ουρές που έχουν δημιουργηθεί στον εκθεσιακό χώρο, σημαίνει ότι κάθε ενδιαφερόμενος/η χρειάζεται να περιμένουν τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να έχουν την πρώτη τους επαφή με τον τίτλο. Με ξεχωριστό σύστημα μάχης, ατμοσφαιρική μάχη και έξυπνα abilities, το Black Myth: Wukong το περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι.

Total War: Pharaoh

Ω ναι, η κλασσική σειρά παιχνιδιών στρατηγικής είναι έτοιμη να επιστρέψει. Το νέο Total War διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο και στο τέλος της εποχής του χαλκού, όπου καλείσαι να επιλέξεις 8 leaders από τις φυλές των Αρχαίων Αιγυπτίων, Χετταίων και Φοινίκων προκειμένου να δημιουργήσεις το δικό σου campaign mode. Η εταιρεία ανάπτυξης δίνει έμφαση στη δυναμική μάχη όπου μας άρεσε πολύ το πόσο τα καιρικά φαινόμενα επηρέαζαν το έδαφος ενώ οι πανοπλίες των στρατιωτών ανάλογα με το πόσο έχουν φθαρεί, είχε αντίκτυπο στην απόδοσή τους στη μάχη. Το Total War: Pharaoh κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα, μόνο για PC.

Sonic Superstars

Ο γνωστός σκατζόχοιρος επιστρέφει μαζί με φίλους στο Sonic Superstars, ενώ μαζί του φαίνεται επιστρέφει και η αίσθηση των κλασσικών Sonic παιχνιδιών που κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια η SEGA. Μας άρεσε αρκετά το animation όλων των χαρακτήρων, συνοδευόμενο από το κλασσικό gameplay των πρώτων τίτλων, αλλά βέβαια με πολύ ανώτερα γραφικά, και με την εμπειρία να αλλάζει ανάλογα τον χαρακτήρα που θα επιλέξεις. Κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC ενώ θα περιλαμβάνει και co-op mode, είτε σε local μορφή, είτε online.

Sandland

Για τους φίλους της Ιαπωνικής παράδοσης και γενικότερα των manga, το Sandland αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κυκλοφορίες που θα ξεχωρίσουν το 2024 ή και το 2025 αφού η BANDAI NAMCO δεν έχει επιβεβαιώσει το πότε θα κυκλοφορήσει. Το Sandland βασίζεται στο ομώνυμο manga του Akira Toriyama, δημιουργού των Dragon Ball και εκεί κλείνει κάθε συζήτηση. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν ερημικό κόσμο όπου τόσο οι άνθρωποι όσο και οι δαίμονες υποφέρουν από ακραία έλλειψη νερού. Με βάση το χρόνο που περάσαμε με το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι έτοιμο, ενώ όταν θα είναι, γνωρίζουμε από τώρα ότι θα κυκλοφορήσει για PS4/5, Xbox Series X|S, και PC.

Stalker 2

Το τέλος της 3ης ημέρας μας στη Gamescom 2023 συνοδευόταν ίσως με τη μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι στιγμής, το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Ο διάδοχος του εξαιρετικού πρώτου παιχνιδιού είναι σίγουρο ότι απέχει πολύ από την τελική του κυκλοφορία, αφού το build που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν γεμάτο από προβλήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολλά bugs, προβληματικά voiceovers, θέματα στο AI και άλλα, ενώ το παρήγορο είναι ότι η χαρακτηριστική ατμόσφαιρα είναι εκεί. Είναι δεδομένο πάντως ότι η ουκρανική ομάδα της GSC Game World που αναπτύσσει το παιχνίδι και έχει έδρα το Κιέβο, έχει να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού το τελευταίο διάστημα. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε το Stalker 2 θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά, αν και κάτι τέτοιο με βάση το build που είδαμε ίσως είναι πιο ρεαλιστικό να τοποθετείται μέσα στο 2025.

Τα νέα από την Κολωνία και την Gamescom 2023 όμως δεν τελειώνουν εδώ! Stay tuned γιατί έρχεται ένας συνολικός απολογισμός της έκθεσης με όλα όσα είδαμε εκεί, τι μας έκανε εντύπωση, τι μας άρεσε και όλα τα games που είδαμε στην κορυφαία έκθεση gaming!