Gamescom 2024: Αυτά είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε την 4η μέρα

3 εβδομάδες πριν
unboxholics at gamescom 2024

Φτάσαμε στο τέλος και του φετινού ταξιδιού που λέγεται Gamescom, της έκθεσης βιντεοπαιχνιδιών που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως για μια αγορά που ξεπερνά ακόμα και αυτή του κινηματογράφου.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Unboxholics ήταν και φέτος στην Κολωνία και στους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών, για να σας μεταφέρουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας τις σημαντικότερες ανακοινώσεις αλλά και τις στιγμές που ξεχώρισαν. Η ομάδα των UH κάνει μια πρώτη προσπάθεια να ξεχωρίσει τα παιχνίδια που έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση από την έκθεση, κάτι σίγουρα όχι εύκολο.

Το πρώτο από αυτά είναι το Empire of Ants, ένα παιχνίδι σίγουρα ασυνήθιστο, και το οποίο αποτελεί μια νέα έκδοση ενός παιχνιδιού της Microids που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2024. Φυσικά η νέα έκδοση ουδεμία σχέση έχει σε επίπεδο γραφικών μιας και στηρίζεται στην Unreal Engine 5. Το οπτικό αποτέλεσμα στηρίζεται σε φωτορεαλιστικά γραφικά, όπου ως ηγέτης μιας αποικίας μυρμηγκιών καλείσαι να εξασφαλίσεις την ευημερία της μέσα από τακτικές μάχες και στρατηγικές κινήσεις. Αντίπαλος σου η τοπική άγρια ζωή και να ξεπεράσεις τις προκλήσεις σε έναν μικροσκοπικό κόσμο τεράστιων διαστάσεων. Το παιχνίδι αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο 2024 για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.

Στην Microids ως publisher αυτή τη φορά ανήκει και το δεύτερο παιχνίδι που ξεχώρισε η ομάδα των UH, το Flint: Treasure of Oblivion. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη είναι η Savage Level, μια ομάδα βετεράνων της βιομηχανίας. Το Flint είναι ένα παιχνίδι με πειρατές όπου κυριαρχούν η δυνατή αισθητική, η πλούσια αφήγηση, το σενάριο αλλά και το gameplay ειδικά και τη διάρκεια των εντυπωσιακών ναυμαχιών. Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι ο εύκολος τρόπος με τον οποίο βάζει τον παίχτη στον κόσμο του, κάτι χρήσιμο για τους ανυπόμονους. 

Το Indiana Jones and the Great Cirlce είναι ο τρίτος τίτλος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο στους UH αλλά και στους επισκέπτες της έκθεσης. Απόδειξη το τεράστιο ενδιαφέρον που προσέλκυσε το συγκεκριμένο μέρος του τεράστιου εκθεσιακού χώρου του Xbox, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται από το πρωί ως το απόγευμα που κλείνει η έκθεση. 

Όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες ημέρες, το παιχνίδι καταφέρνει να περάσει την κινηματογραφική μαγεία των ταινιών στον gamer, συνδυάζοντας στοιχεία πρώτου και τρίτου προσώπου. Δίνοντας έμφαση στη δράση με έξυπνους γρίφους και εντυπωσιακά cut scenes, το νέο Indiana Jones έρχεται στις 9 Δεκεμβρίου 2024 σε PC, Xbox Series X|S αλλά και στο PlayStation 5 την άνοιξη.

Και φέτος η Gamescom ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις υποσχέσεις, δικαιολογώντας τον όρο «η μεγαλύτερη έκθεση gaming στον κόσμο». Μείνε συντονισμένος/η για το συνολικό απολογισμό της έκθεσης!