Gamescom 2024: Η 3η μέρα ολοκληρώθηκε με πολλά game reviews & cosplay

3 εβδομάδες πριν
Kingdom Come: Deliverance II booth gamescom 2024

Ημέρα 3η στη Gamescom 2024 τέλος, με το ΓΕΡΜΑΝΟ και τους UH να σου μεταφέρουν τις σημερινές τους εντυπώσεις από τη μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο.

Πρώτη στάση σε ότι αφορά τα videogames, το Reanimal, με τους δημιουργούς των Little Nightmares και Little Nightmares II να επιστρέφουν με μια ακόμη πιο τρομακτική περιπέτεια. Σύμφωνα με τους UH, το παιχνίδι μπορεί άνετα να θεωρηθεί το «πραγματικό» Little Nightmares III που κατά σύμπτωση είναι ένα από τα παιχνίδια της έκθεσης, με τους δύο τίτλους να έχουν σαφή κοινά στοιχεία. Το Reanimal αποτελεί ένα multiplayer τίτλο όπου αναλαμβάνεις τους ρόλους ενός αδελφού και μιας αδελφής που περνούν μέσα από την κόλαση για να σώσουν τους χαμένους φίλους τους. 

Μετά από ένα χρόνο στην ίδια πάλι έκθεση, η επαφή με το Stalker 2 ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών, με τον Σάκη να αναφέρει ότι οι κακές εντυπώσεις της πρώτης επαφής με το παιχνίδι, αποτελούν παρελθόν. Αρχικά τα τεχνικά προβλήματα έχουν εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ τα γραφικά και η ιστορία του παιχνιδιού φαίνονται ικανά να σηκώσουν το «βάρος» που φέρνει η συνέχεια ενός εξαιρετικού παιχνιδιού.  Αναμένουμε το Stalker 2 στις 10 Νοεμβρίου 2024 για Xbox Series X|S και PC.

Η ομάδα των Unboxholics έκανε μια στάση και στο Cosplay Village που αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους σε κάθε Gamescom. Το merchandise είναι ένα σημαντικό κομμάτι του gaming και στον ειδικό αυτό χώρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αρκετές προτάσεις για τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μάλιστα ανάμεσα σ’ αυτές υπάρχουν και ερασιτεχνικές -εξαιρετικές- προτάσεις, που σύμφωνα με την ομάδα συγκρίνονται άνετα με τις προτάσεις των gaming εταιρειών.

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας στους εκθεσιακούς χώρους, επιστρέφουμε σ’ αυτόν του Kingdom Come: Deliverance II που τόσο εντύπωση μας είχε κάνει την πρώτη μέρα της έκθεσης. Βέβαια τώρα οι UH είχαν τη δυνατότητα να παίξουν και το παιχνίδι που χωρίς αμφιβολία αποτελεί έναν από τους πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς. 

Σύμφωνα με τον Σάκη, ο τίτλος θα ικανοποιήσει πλήρως τους φίλους του original παιχνιδιού αφού οι δημιουργοί του έχουν πάρει την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου παιχνιδιού, επεκτείνοντας την σε κάτι αρκετά μεγαλύτερο. Άλλωστε όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, το Kingdom Come: Deliverance ΙΙ αποτελεί μια εξέλιξή του, χωρίς να έχει στόχο να φέρει την επανάσταση στο χώρο. 

Στις πρώτες εντυπώσεις της ομάδας, το παιχνίδι είναι ένα πανέμορφο open world rpg όπου με τη βοήθεια ιστορικών, καταφέρνει να αναπαραστήσει πιστά τη φύση της Τσεχίας κατά τη Μεσαιωνική εποχή. Ο ρεαλισμός του παιχνιδιού, τα stealth στοιχεία του, οι μάχες σώμα με σώμα και φυσικά η παρουσία αλόγων, είναι τα στοιχεία που θα ξεχωρίσουν και όσοι ασχοληθούν με τον τίτλο από τις 11 Φεβρουαρίου του 2025 όταν και θα κυκλοφορήσει για PS5, Xbox Series X|S και PC.

Η μέρα κλείνει με την επιστροφή ενός από τα πιο κλασσικά franchise στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, το Civilization 7 το οποίο ήταν ένα από τα παιχνίδια που διακρίθηκαν κατά το ONL. 

Η αρχή και πιο συγκεκριμένα το tutorial, είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού, αφού καταφέρνει να «βάλει στο νόημα» ακόμα και κάποιον που δεν έχει εμπειρία από τη συγκεκριμένη σειρά. Σε άλλες εντυπώσεις, η ομάδα ανάπτυξης καταφέρνει να δώσει στον τίτλο το απαραίτητο στρατηγικό βάθος, με την ιστορική συνέπεια να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα τίτλο Civilization. 

Η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου του 2025, σχεδόν σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες.

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος και της φετινής Gamescom, stay tuned στα κανάλια του ΓΕΡΜΑΝΟΥ για όλες τις εξελίξεις.

Δες το recap της 4ης μέρας στη Gamescom!