Gamescom 2024: Το Opening Night Live υποσχέθηκε ένα συναρπαστικό 2025 για τους gamers

4 εβδομάδες πριν
Opening Night Live stage Gamescom 2024

Η gamescom 2024, η μεγαλύτερη εκδήλωση videogames στην Ευρώπη, ξεκίνησε δυναμικά με το Opening Night Live (ONL), προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες στο συνεδριακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας. Ανάμεσά τους, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και οι Unboxholics, όπου και φέτος σου μεταφέρουν τις σημαντικότερες εξελίξεις από τη γιορτή των βιντεοπαιχνιδιών!

Ο Geoff Keighley, γνωστός διοργανωτής εκδηλώσεων της βιομηχανίας παιχνιδιών, παρουσίασε ένα δίωρο θέαμα γεμάτο με trailers και παρουσιάσεις από κορυφαίους προγραμματιστές, στούντιο και εκδότες.

Ας δούμε τα games που ξεχώρισαν στο ONL:

Η αρχή έγινε με το Call of Duty: Black Ops 6 το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με ένα εντυπωσιακό trailer που μας μετέφερε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι παίκτες θα βρεθούν σε μια κινηματογραφική αποστολή διάσωσης μέσα σε ένα κυβερνητικό κτίριο, οπλισμένοι με προηγμένα όπλα και gadgets. Η ανοιχτή beta του παιχνιδιού θα τρέξει από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2024, δίνοντας στους φαν μια πρώτη γεύση από το gameplay. Η κυκλοφορία έχει οριστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2024, με τους συνδρομητές του Xbox Game Pass να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι από την ίδια μέρα.

Η Amazon έκανε την έκπληξη με το King of Meat, ένα παιχνίδι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα MMO της εταιρείας. Με χαριτωμένα γραφικά και σατιρική διάθεση, το παιχνίδι τοποθετεί τους παίκτες σε ένα ριάλιτι σόου όπου εξερευνούν μπουντρούμια γεμάτα τέρατα και θησαυρούς. Η multiplayer δυνατότητα με έως τέσσερις παίκτες και η δημιουργία προσαρμοσμένων επιπέδων υπόσχονται ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Ο θρυλικός Indiana Jones επιστρέφει στις οθόνες μας με το "Indiana Jones and the Great Circle", που θα κυκλοφορήσει στις 9 Δεκεμβρίου 2024 για Xbox Series X/S, Xbox Game Pass και PC, ενώ η έκδοση για PS5 αναμένεται την άνοιξη του 2025, μία από τις εκπλήξεις της παρουσίασης. Ο Troy Baker, γνωστός ηθοποιός φωνής, δανείζει τη φωνή του στον εμβληματικό χαρακτήρα, υποσχόμενος μια συναρπαστική περιπέτεια πρώτου προσώπου που θα ζωντανέψει το πνεύμα των κλασικών ταινιών.

Το Dune Awakening, ένα φιλόδοξο MMO survival παιχνίδι βασισμένο στο σύμπαν του Frank Herbert, παρουσίασε ένα εκτενές trailer που αποκάλυψε τις πολυάριθμες επιλογές και μηχανισμούς στο gameplay. Οι παίκτες θα μπορούν να προσαρμόσουν πλήρως τους χαρακτήρες τους, να αναπτύξουν διαφορετικά στυλ μάχης και να δημιουργήσουν προσαρμόσιμες βάσεις στον αφιλόξενο πλανήτη Arrakis.

Το Borderlands 4 ανακοινώθηκε επίσημα για το 2025, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους φαν της σειράς μετά την αποτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς. Το σίγουρο είναι ότι η Gearbox έχει να αποδείξει πολλά με το νέο κεφάλαιο, και οι φίλοι της σειράς αναμένουν με αγωνία να δουν πώς θα εξελιχθεί το franchise.

Οι λάτρεις της στρατηγικής θα χαρούν να μάθουν ότι το Civilization 7 έρχεται στις 11 Φεβρουαρίου 2025. Παρόλο που το gameplay φαίνεται να ακολουθεί τη γνωστή φόρμουλα, οι παίκτες θα ανακαλύψουν τις νέες προσθήκες και βελτιώσεις που φέρνει η νέα έκδοση στο θρυλικό franchise.

Το Diablo 4 επεκτείνεται με το DLC "Vessel of Hatred", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου του 2024. Η νέα κλάση Spiritborn και η δυνατότητα πρόσληψης μισθοφόρων υπόσχονται να ανανεώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού, προσφέροντας νέους τρόπους εξερεύνησης του σκοτεινού κόσμου του Sanctuary.

Ο Peter Molyneux, ο δημιουργός πίσω από κλασικά παιχνίδια όπως το Dungeon Keeper και το Fable, παρουσίασε το νέο του project, Masters of Albion. Οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο ενός τοπικού θεού, χτίζοντας χωριά και ελέγχοντας ήρωες για να αντιμετωπίσουν τέρατα, σε ένα παιχνίδι που θυμίζει το αγαπημένο Black & White.

Οι φαν του Σκοτεινού Ιππότη θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον κόσμο του Batman σε VR με το Batman: Arkham Shadows, αποκλειστικά για το Meta Quest 3. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, το trailer έδειξε ενδιαφέρουσες μάχες και χρήση gadgets που φαίνεται να ταιριάζουν στο πνεύμα της σειράς Arkham.

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις, ήταν και η ανακοίνωση του Secret Level, μιας ανθολογικής σειράς κινουμένων σχεδίων που θα προβληθεί στο Amazon Prime Video από τις 10 Δεκεμβρίου 2024. Ο Tim Miller, σκηνοθέτης του Deadpool, παρουσίασε με πάθος το project, το οποίο θα περιλαμβάνει αγαπημένους χαρακτήρες από παιχνίδια όπως ο Kratos, οι space marines του Warhammer 40K και ο Mega Man.

Το Marvel Rivals, ένα νέο παιχνίδι μάχης με ήρωες της Marvel, ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2024. Οι Captain America και Winter Soldier προστίθενται στο roster, ενώ όλοι οι ήρωες θα είναι διαθέσιμοι και δωρεάν από την αρχή, μια κίνηση που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι gamers.

Οι λάτρεις των puzzle games θα χαρούν να μάθουν ότι το Monument Valley 3 έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου 2024, αλλά αποκλειστικά για τους συνδρομητές του Netflix. Ως αντιστάθμισμα, τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς θα είναι επίσης διαθέσιμα για τους συνδρομητές της πλατφόρμα streaming, με το Monument Valley 1 να έρχεται στις 19 Σεπτεμβρίου και το Monument Valley 2 στις 29 Οκτωβρίου 2024.

Το στούντιο Don't Nod, γνωστό για το Life is Strange, παρουσίασε το Lost Records: Bloom & Rage, ένα νέο narrative-driven παιχνίδι περιπέτειας που αναμένεται στις αρχές του 2025 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Οι φαν του είδους αναμένουν με ανυπομονησία να δουν πώς το στούντιο θα εξελίξει τη φόρμουλα που έκανε το Life is Strange τόσο αγαπητό.

Επίσης οι φαν του Persona 3 Reload θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Joker από το Persona 5 να εμφανίζεται στο επερχόμενο DLC "Episode Aigis", προσθέτοντας ένα ενδιαφέρον crossover στοιχείο στο αγαπημένο JRPG.

Τέλος, το We Harvest Shadows, ένα νέο παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία farming και τρόμου, ανακοινώθηκε ως μια "αντι-cozy" εμπειρία. Ο δημιουργός David Wehle περιέγραψε το παιχνίδι ως μια ανατροπή των συμβάσεων των παιχνιδιών άνεσης όπως το Animal Crossing, υποσχόμενος μια μοναδική εμπειρία για τους παίκτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Stay tuned στο G Blog, στα social media του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και των Unboxholics, για ειδήσεις και πλούσιο περιεχόμενο από τη gamescom 2024 που διεξάγεται και φέτος στην Κολωνία της Γερμανίας. Δες αναλυτικά ολόκληρη τη δίωρη παρουσίαση του Opening Night Live 2024 από το παρακάτω βίντεο.

Δες το recap της 1ης μέρας!