Η Unreal Engine 5 «ξαναγράφει» τα αγαπημένα σου video games

2 μήνες πριν
Unreal Engine 5

Η EPIC παρουσίασε πριν λίγο καιρό την πέμπτη και πιο πρόσφατη έκδοση της μηχανής γραφικών της, Unreal Engine. Με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε δει online, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως η Unreal Engine 5 είναι πραγματικά «άρρωστη», ούσα σε θέση να μας χαρίσει αποτελέσματα που θα βάλουν δύσκολα ακόμα και στα πιο εκπαιδευμένα μάτια σχετικά με το αν τα όσα αντικρίζουν είναι αλήθεια ή όχι (δεν έχεις παρά να χαζέψεις το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβεις τι εννοούμε).

Εν πάση περιπτώσει, οι developers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, προσπαθώντας να φανταστούν πώς θα έμοιαζαν σπουδαία και αγαπημένα video games αν ξαναφτιάχνονταν με την Unreal Engine 5. Μια ιδέα πήραμε πριν λίγο καιρό σε ένα βίντεο -με ανεπίσημα αποσπάσματα- που είχαμε μάλιστα μοιραστεί μαζί σου πριν λίγο καιρό, όμως τα όσα έχουν προκύψει στο μεταξύ, μας έχουν αφήσει με το στόμα ορθάνοιχτο. Έχοντας δει τις… φαντασιώσεις περί Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Demon’s Souls, World of Warcraft, Metro και Uncharted μεταξύ άλλων, τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά σε μερικούς ακόμα τίτλους και franchises;

Το Call of Duty ας πούμε, μια σειρά που μας έχει χαρίσει σπουδαίες κυκλοφορίες θα μπορούσε να γίνει αγνώριστο. Δες για παράδειγμα στο παραπάνω βίντεο πόσο διαφορετικό θα ήταν το υπέροχο Call of Duty 2 του 2005 αν η ACTIVISION επέλεγε να το σχεδιάσει εκ νέου με την Unreal Engine 5.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για το Dino Crisis το οποίο με τα γραφικά και το animation που θα του χάριζε η Unreal Engine 5 θα έμοιαζε με μία διαδραστική έκδοση του Jurassic Park -άσχετο που οι δεινόσαυροι μοιάζουν τόσο τρομακτικοί που δύσκολα θα άντεχες να το παίξεις.

Για το τέλος σου αφήσαμε ένα από τα καλύτερα και πλέον αγαπημένα μίας εκ των πιο εμβληματικών σειρών στο gaming: το Grand Theft Auto III. Τα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του (αν δε θυμάσαι, εμφανίστηκε το 2001), οπότε δες τι ωραίο που θα ήταν με την Unreal Engine 5. Rockstar, ακούς;