Πώς θα ήταν γνωστά video games με την Unreal Engine 5;

1 έτος πριν
unreal engine 5

Την Epic Games την ξέρεις σίγουρα λόγω Fortnite. Αυτό που ενδεχομένως να αγνοείς, είναι πως η εταιρεία του Tim Sweeney με έδρα την «αντιεμπορική» Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, διαθέτει την ισχυρότερη και εντυπωσιακότερη μηχανή γραφικών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, την Unreal Engine 5.

Η μηχανή γραφικών Unreal Engine, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο παιχνίδι Unreal, ένα FPS στο στυλ του Quake και του Doom που κυκλοφόρησε το 1998. Έκτοτε ωστόσο και χαίροντας της πλήρους υποστήριξης της Epic, έχει επικρατήσει όλων των άλλων λύσεων (C4, Unity, 4A, id Tech, CryEngine, Frostbite κ.α.) χαρίζοντάς μας ορισμένα πραγματικά εκθαμβωτικά αριστουργήματα (Ghostwire: Tokyo, Tiny Tina’s Wonderlands, Trek to Yomi, It Takes Two, Little Nightmares II, Psychonauts 2 για να αναφέρουμε μερικά πρόσφατα).

Η Unreal Engine 5, η πιο πρόσφατη έκδοση της μηχανής της Epic μάλιστα που κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο, έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο αφού τα όσα φαίνεται να μπορεί να κάνει, δεν έχουν προηγούμενο. Το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μάλιστα και fan-made δημιουργίες με χρήση της συγκεκριμένης έκδοσης της Unreal Engine, κόβει την ανάσα.

Σου ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται για επίσημο υλικό αλλά για μικρής διάρκειας κλιπ που δημιούργησαν φαν με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Πολλά από αυτά δεν αφορούν συγκεκριμένα παιχνίδια όμως, κακά τα ψέματα, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να φανταστεί πώς θα ήταν τίτλοι σαν το Cyberpunk 2077, το The Witcher 3, το Demon’s Souls, το World of Warcraft, το Metro, το Uncharted και τόσα άλλα.

Σε περίπτωση που σου άνοιξε η όρεξη, θα χαρείς να μάθεις ότι τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, βρίσκονται υπό ανάπτυξη αρκετοί βασισμένοι στην Unreal Engine 5 τίτλοι. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μάλιστα τα: Avowed, Gears 6, Kingdom Hearts IV, STALKER 2: Heart of Chernobyl, Redfall, Payday 3, Ark II, το νέο The Witcher και το επόμενο Tomb Raider. Υπομονή…