Ο βετεράνος του Warcraft, Chris Metzen, επιστρέφει στη BLIZZARD για να βοηθήσει με το WoW

1 έτος πριν
Chris Metzen

Ο Chris Metzen επιστρέφει στην BLIZZARD Entertainment για να εργαστεί στο World of Warcraft, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Warcraft, John Hight. Ο Metzen ήταν ένας από τους επικεφαλής δημιουργούς της σειράς Warcraft, γράφοντας ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και της οικοδόμησης του κόσμου πίσω από τo αρχικό παιχνίδι real-time στρατηγικής. Ο Metzen συνέχισε να διευθύνει δημιουργικά projects στο World of Warcraft μέχρι την αποχώρησή του το 2016 ως ανώτερος αντιπρόεδρος για την ιστορία και την ανάπτυξη του franchise.

Τώρα, ο Metzen θα λειτουργεί ως δημιουργικός σύμβουλος στο World of Warcraft, με μελλοντική συμβολή σε άλλα παιχνίδια του franchise. Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της BLIZZARD, ο Hight έγραψε:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ο Chris Metzen εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα του Warcraft ως δημιουργικός σύμβουλος. Η εστίαση του Chris θα είναι αρχικά στο World of Warcraft, ενώ στη συνέχεια το έργο του θα επεκταθεί και σε άλλα projects σε αυτό το αναπτυσσόμενο franchise.

Ο Chris ήταν ένα από τα αρχικά μέλη της ομάδας που δούλευε στο σύμπαν του Warcraft όταν αυτό ξεκίνησε το 1994 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον ξανασυναντήσουμε με τον κόσμο που βοήθησε να δημιουργηθεί.

Ο Metzen βοήθησε στην ανάπτυξη μερικών από τις πιο εμβληματικές φυλές του παιχνιδιού, από τα κλασικά orcs και τους ανθρώπους μέχρι τα (σχετικά) νεότερα Forsaken και Night Elves. Είναι επίσης η φωνή του Thrall, του μακροχρόνιου πολέμαρχου των orc και poster boy της Horde. Αφού αποσύρθηκε το 2016, ο Metzen συνεργάστηκε με τον Mike Gilmartin σε ένα επιτραπέζιο σετ παιχνιδιού ρόλων με τίτλο Auroboros: Coils of the Serpent. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι το 2023 θα αποτελέσει μια σημαντική χρονιά για το παιχνίδι, με την εταιρεία να έχει ανακοινώσει μια σειρά 6 ενημερώσεων μόνο για το 2023.

Το World of Warcraft γνώρισε σκαμπανεβάσματα μετά την αποχώρηση του Metzen. Η ιστορία της Sylvanas, η οποία διήρκεσε μέχρι το Battle for Azeroth και το Shadowlands, αποδοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βάση των gamers λόγω της αφηγηματικής ασυνέπειας και του κακού χειρισμού αγαπημένων χαρακτήρων. Η σειρά παιχνιδιών Warcraft περιλαμβάνει το MMO, το παιχνίδι συλλεκτικών καρτών Hearthstone και το επερχόμενο παιχνίδι για κινητά Arclight Rumble.

Η BLIZZARD έχει επίσης βιώσει σημαντικές αναταράξεις, με αγωγές από πρώην υπαλλήλους οι οποίοι ανέφεραν στη μήνυσή τους σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις. Ο Metzen, μαζί με άλλους ανώτερους συναδέλφους όπως ο Mike Morhaime, ζήτησε συγγνώμη το 2021 για «το ρόλο που έπαιξα σε μια κουλτούρα που προώθησε την παρενόχληση, την ανισότητα και την αδιαφορία».