To PlayStation Portal της SONY έρχεται μέσα στο χρόνο με κόστος €199,99

8 μήνες πριν
PlayStation Portal

Η SONY αποκάλυψε το όνομα και την τιμή της φορητής συσκευής streaming για παιχνίδια PS5 που μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε με το όνομα Project Q. Η συσκευή ονομάζεται PlayStation Portal και θα κοστίζει €199,99 ενώ θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Το Portal μεταδίδει μέσω streaming παιχνίδια από το PS5 σου, οπότε δεν είναι μια αυτόνομη συσκευή παιχνιδιών όπως το PSP ή το PS Vita. Σου επιτρέπει όμως να παίζεις παιχνίδια υψηλής πιστότητας στην τουαλέτα ή στο κρεβάτι, μακρυά από το PS5 σου. Η συσκευή διαθέτει προσαρμοστικές σκανδάλες και απτική ανάδραση όπως το χειριστήριο DualSense του PS5. Διαθέτει ακόμα LCD οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση που μπορεί να φτάσει μέχρι και 1080p/60fps, αν η σύνδεση Wi-Fi είναι αρκετά καλή.

Η SONY δήλωσε ότι το PlayStation Portal απευθύνεται σε άτομα που ζουν σε σπίτια όπου η τηλεόραση είναι συχνά κατειλημμένη ή που θέλουν να παίζουν παιχνίδια PS5 σε διαφορετικό περιβάλλον εντός σπιτιού. Το PlayStation Portal αναπαράγει την υπάρχουσα βιβλιοθήκη παιχνιδιών PS5 που διαθέτει ο χρήστης, αλλά όχι παιχνίδια PlayStation VR 2. Διαθέτει ακόμα υποδοχή ήχου 3,5 mm για ενσύρματο ήχο. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί το κοινό πρότυπο Bluetooth, και αντ’ αυτού, διαθέτει τη δική του λύση ήχου, το PlayStation Link που λειτουργεί μόνο με δύο νέα ακουστικά και ακουστικά Pulse της SONY. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ της κοινότητας του PlayStation, αφού είναι σπάνιο κάποια εταιρεία να αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το κοινά αποδεκτό πρότυπο του Bluetooth για την αναπαραγωγή ήχου σε μια συσκευή της, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές του χρήστη.

Το PlayStation Link στοχεύει να προσφέρει "ήχο με χαμηλό latency και χωρίς απώλειες", δήλωσε η SONY. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ακουστικά Pulse Elite θα κοστίζουν 150 δολάρια και τα ακουστικά Pulse Explore θα κοστίζουν 200 δολάρια. Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών κυκλοφορίας, θα ανακοινωθούν σύντομα. Ένας προσαρμογέας (adapter) PlayStation Link USB θα πωλείται ξεχωριστά, ώστε οι παίκτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τα ακουστικά στο PC ή το Mac τους.

*Μετά από νεότερες πληροφορίες η τιμή του PlayStation Portal στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 219€.