Το πουκάμισο απτικής ανάδρασης του Assassin’s Creed θα σε κάνει να νιώσεις το… παιχνίδι όπως ποτέ άλλοτε

8 μήνες πριν
Assassin’s Creed haptic feedback shirt

Μήπως ένιωσες ότι η εμπειρία σου με το Assassin’s Creed δεν ήταν αρκετά προσωπική; Το πιθανότερο είναι όχι, όμως η UBISOFT στοιχηματίζει ότι ανεξάρτητα από την εμπειρία σου, θα ήθελες να δοκιμάσεις το νέο της έξυπνο gadget.

Η γνωστή εταιρεία συνεργάστηκε με την OWO για να λανσάρει το Assassin’s Creed Mirage Edition Haptic Feedback Shirt, ένα πουκάμισο με τεχνολογία απτικής ανάδρασης που επιτρέπει στον gamer του πολυαναμενόμενου τίτλου να απολαύσει το… παρκούρ και τα χτυπήματα καθώς και «αποκλειστικές αισθήσεις που δεν έχει ξαναζήσει». Το πουκάμισο της OWO διαθέτει σημεία απτικής ανάδρασης στο στήθος, το στομάχι, στη μέση και στα μπράτσα. Η τεχνολογία περιλαμβάνει έναν ειδικό αλγόριθμο που ρυθμίζει και προσαρμόζει εννέα παραμέτρους κύματος για να προσομοιώσει διάφορες αλληλεπιδράσεις του σώματος με διάφορα στοιχεία και αντικείμενα, από τον άνεμο μέχρι ένα στιλέτο. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μία εφαρμογή για να προσαρμόσει και να παραμετροποιήσει τις αισθήσεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια ή ακόμα και να τις αντικαταστήσει με δικής του έμπνευσης.

Η συμβατότητα με διάφορα παιχνίδια είναι συχνότερα δυνατή μέσω mods (όπως στην περίπτωση των Fortnite και Beat Saber) ωστόσο υπάρχουν παιχνίδια που υποστηρίζουν εγγενώς την πλατφόρμα της OWO όπως τα Crisis Brigade 2 Reloaded και Drone War. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε το κόστος ή την ημερομηνία λανσαρίσματος της ειδικής έκδοσης του πουκαμίσου Assassin’s Creed Mirage Edition Haptic Feedback Shirt ωστόσο το υψηλής τεχνολογίας ρούχο είναι συμβατό με PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. 

Το παιχνίδι γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου πάντως και το πουκάμισο της OWO θα περιλαμβάνει έναν κωδικό οπότε το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσουν παράλληλα ή πολύ κοντά. Όσον αφορά στο κόστος, η έκδοση του πουκαμίσου «Founder’s Edition» στοίχιζε €499 ωστόσο είχε κυκλοφορήσει σε 2.000 αντίτυπα, οπότε η τελική τιμή του προϊόντος που φέρει τα διακριτικά Assassin’s Creed ενδέχεται να διαφέρει.  

Τα ρούχα και αξεσουάρ απτικής τεχνολογίας για παιχνίδια δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο μέχρι σήμερα, τα περισσότερα ήταν πειραματικά εγχειρήματα και ελάχιστα βγήκαν στο εμπόριο (δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε χειριστήρια ή ποντίκια για κονσόλες ή υπολογιστές). Ας πάρουμε για παράδειγμα τη στολή συναισθησίας Rez Infinite της Sony που έκανε την εμφάνιση της πριν από περίπου έξι χρόνια (2017). 

Η συνεργασία της UBISOFT και του Assassin's Creed δεν πρόκειται βεβαίως να φέρει την τεχνολογία στο… mainstream κομμάτι της αγοράς ωστόσο έρχεται την πλέον κατάλληλη στιγμή, όταν στην αγορά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα νέας γενιάς headsets μικτής, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Και καθώς τέτοια αξεσουάρ και αντικείμενα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην «εμβύθιση» στον εικονικό κόσμο μην εκπλαγείς αν ξαφνικά αποκτήσουν δημοτικότητα. Παράλληλα σου θυμίζουμε ότι η UBISOFT παρουσίασε το Assassin's Creed Nexus VR στο Ubisoft Forward 2023 πριν λίγο καιρό άρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν αυτά τα δύο συνδυαστούν με κάποιο τρόπο.