Το PS VR2 δεν θα τρέχει τα παιχνίδια της πρώτης γενιάς

1 έτος πριν

Επιτέλους γνωρίζουμε αν το PlayStation VR2 θα μπορεί να παίζει παιχνίδια από το αρχικό PlayStation VR: όχι. Η απάντηση στην ερώτηση ήρθε μέσα από το Official PlayStation Podcast, με τον Hideaki Nishino, αντιπρόεδρο του τμήματος platform experience της Sony,  να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα παιχνίδια PSVR δεν θα είναι συμβατά με το PSVR2, επειδή το PSVR2 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια πραγματικά next-gen VR εμπειρία».

Ο Nishino ανέφερε ακόμα ότι «το PSVR2 διαθέτει πολύ πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως ολοκαίνουργια χειριστήρια με απτική ανάδραση και προσαρμοστικές σκανδάλες, eye tracking και 3D ήχο. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών για το PSVR2 απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το αρχικό PSVR. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στην πραγματικότητα τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κόσμους που μοιάζουν πιο ζωντανοί και φέρνουν τους παίκτες πιο κοντά στην εμπειρία του παιχνιδιού από ποτέ».

Η μεταφορά των 500 παιχνιδιών από το παλιό VR σύστημα της SONY στο νέο, πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο απλή όσο η μεταφορά ενός παιχνιδιού του PS4 στο PS5. Ορισμένα αρχικά παιχνίδια PSVR χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τα χειριστήρια PlayStation Move, τα οποία δεν έχουν καμία (σχεδόν) σχέση με τα χειριστήρια του PSVR2. Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν πιθανώς να βρουν έναν τρόπο να το παρακάμψουν αυτό, αλλά θα χρειαζόταν αρκετή δουλειά χωρίς κάποιο πρακτικό όφελος. Υπήρξαν επίσης κάποιες εικασίες ότι θα υπήρχαν ακόμη και τεχνικά εμπόδια για να τρέξουν τα παλιά παιχνίδια στο νέο σύστημα καθώς το PSVR2 χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία εντοπισμού της θέσης του χρήστη. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό γινόταν στο αρχικό PS VR με τη χρήση της κάμερας του PlayStation, όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εξελιγμένα.

Επί του παρόντος, η Sony έχει ανακοινώσει μια σειρά από παιχνίδια για το headset επόμενης γενιάς αναφέροντας μεταξύ άλων ότι υπάρχουν «περισσότερα από 20» υπό ανάπτυξη. Συγκεκριμένα περιμένουμε το Horizon Call of the Mountain, ένας πρωτότυπος τίτλος στο ίδιο σύμπαν με τα Zero Dawn και Forbidden West, καθώς και τις VR εκδόσεις των Resident Evil 8, Resident Evil 4 και No Man's Sky. Θα έχουμε επίσης παιχνίδια Star Wars και The Walking Dead.

Μετά από μια μικρή αναβολή, περιμένουμε την κυκλοφορία του PlayStation VR2 στις αρχές της επόμενης χρονιάς.