SGF 2023: Όλα τα hands-on των UH από τίτλους που έρχονται

10 μήνες πριν
Summer Game Fest 2023 coverage

Το φετινό Summer Game Fest βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ και τους Unboxholics να δίνουν και φέτος το παρόν στο Λος Άντζελες για το σημαντικότερο ίσως μήνα γύρω από το gaming. Με δυνατότητα πρόσβασης στους ειδικούς χώρους των εταιρειών για επιλεγμένα μέσα, ο Σάκης έχει ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη επαφή με παιχνίδια που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του με hands-on videos.

Assasin’s Creed: Mirage

Από το χώρο που διεξήχθη το Ubisoft Forward 2023, οι UH μας μεταφέρουν τις αρχικές τους εντυπώσεις για το νέο AC, ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι της Ubisoft για φέτος για το οποίο έχουν εργαστεί τουλάχιστον 400 developers. Με προσπάθεια για επιστροφή στις ρίζες του franchise, κάτι που σημαίνει κλασσικές δολοφωνίες, κλασσικό stealth και κλασσικό parkour, το Mirage διακρίνεται για το level design του. Το μέγεθος του παιχνιδιού είναι πλέον σε πιο «λογικά» πλαίσια χωρίς να χρειάζεται να χάσεις ατελείωτες ώρες ξεψαχνίζοντας τα πάντα στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού.

Κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου για σχεδόν όλες τις μοντέρνες πλατφόρμες, ενώ μια έκπληξη στο θέμα κόστους παραμένει τους υποψήφιους αγοραστές.

Prince of Persia: The Lost Crown

Μία από τις εκπλήξεις του Summer Game Fest ήταν η ανακοίνωση ενός νέου Prince of Persia. Το “The Last Crown” είναι διαφορετικό σύμφωνα με το Σάκη είναι ένα κλασσικό 2D side-scrolling platformer, το οποίο ξεχωρίζει αρχικά για το εικαστικό του ενώ και οι μάχες έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας, κάτι που μπορείς να διακρίνεις από το gameplay video των UH.

Το παιχνίδι έρχεται στις αρχές της νέας χρονιάς για όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του Nintendo Switch.

Avatar: Frontiers of Pandora

Ένα ακόμη παιχνίδι της Ubisoft στο οποίο οι Unboxholics είχαν πρόσβαση για μια γρήγορη πρώτη επαφή, ήταν το Avatar: Frontiers of Pandora. Πρόκειται για ένα πλήρες open-world παιχνίδι που βασίζεται στο μαγικό κόσμο της Pandora την οποία γνωρίσαμε στους κινηματογράφους, μέσω των δύο εισπρακτικών επιτυχιών του James Cameron. Παρεμπιπτόντως, ο θρυλικός σκηνοθέτης έχει δώσει όχι μόνο την ευχή του αλλά και ουσιαστική βοήθεια στους συντελεστές του παιχνιδιού κατά την ανάπτυξή του.

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι ανεξάρτητο χωρίς να συνδέεται άμεσα με τις ταινίες. Περισσότερα μας εξηγεί ο Σάκης συμπεριλαμβανομένου των φοβερών γραφικών και της δυνατότητας πτήσης χρησιμοποιώντας ένα Ikran.

Immortals of Aveum

Από τα παιχνίδια που έχουν κάνει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη εντύπωση στους UH αλλά και γενικότερα στο gaming κοινό, είναι το Immortals of Aveum των Ascendant Studios. Η εταιρεία ανάπτυξής του το αποκαλεί ως ένα “single-player first-person magic shooter” παιχνίδι, το Immortals ανήκει θα λέγαμε στη FPS κατηγορία όπου αντί για όπλα, χρησιμοποιείς….μαγεία.

Βασισμένο στην κορυφαία Unreal Engine 5, τα γραφικά του παιχνιδιού φαίνεται ότι έχουν επιμεληθεί κατάλληλα, αποτελώντας τουλάχιστον σ’ αυτό τον τομέα κάτι ξεχωριστό. Θα μάθουμε πάντως τα πάντα για το παιχνίδι στις 20 Ιουλίου όταν και κυκλοφορεί επίσημα για PC, Xbox Series X|S και PlayStation 5.

Star Wars Outlaws

Το νέο “μεγάλο” παιχνίδι του Star Wars είναι το Outlaws, το οποίο ανακοινώθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης του Summer Game Fest 2023, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Παρόμοια είναι η εμπειρία και των UH που ξόδεψαν λίγο χρόνο με το παιχνίδι, μεταφέροντας μας τις εντυπώσεις τους από αυτό το open-word action adventure παιχνίδι, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο σύμπαν του Star Wars.

Με στοιχεία και RPG, μπορείς να εξερευνήσεις τις εντυπωσιακές τοποθεσίες ενώ κυκλοφορεί μέσα στο 2024 για τις κονσόλες τελευταίας γενιάς. Ας δούμε τι έχει να μας πει όμως και ο Σάκης.

Armored Core 6: Fires of Rubicon

Επόμενη στάση ένα story-driven single play παιχνίδι, το Armored Core 6, με τη γνωστή σειρά να επιστρέφει με τις "ευλογίες" της FromSoftware. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, η εταιρεία ανάπτυξης εστιάζει στο "Verticality" και το "3D Dimensional War Design", με τους gamers να καλούνται να εξερευνήσουν και στις τρεις διαστάσεις. Οι μάχες δείχνουν επικές -και δύσκολες- με εντυπωσιακά εφέ σε όλο αυτό το τρελό περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα να φέρουμε το Mech στα μέτρα μας ανάλογα με το που βρισκόμαστε και τις ανάγκες της αποστολής. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η εταιρεία στα γραφικά και τη μουσική ενώ η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου για PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC.