SONY: Μια ματιά στις προηγμένες λειτουργίες του PS VR2

1 έτος πριν
PS VR2

Η SONY έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες σχετικά με το PS VR2, τη δεύτερη έκδοση του VR headset της που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον (πριν αναρωτηθείς, να σε προλάβουμε: όχι, δεν γνωρίζουμε ούτε τιμή, ούτε ημερομηνία διάθεσης ακόμα). Έχοντας δει το design του περιφερειακού, αυτή τη φορά η εταιρεία θέλησε να εστιάσει σε ορισμένες λειτουργίες του οι οποίες, ομολογουμένως, δείχνουν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες.

Το PS VR2 λοιπόν θα υποστηρίζει έναν νέο τύπο προβολής, τον λεγόμενο see-through. Χάρη σε αυτόν, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον φυσικό χώρο γύρω τους χωρίς να αφαιρέσουν το headset, κάτι χρήσιμο όταν θέλουν π.χ. να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκονται στο δωμάτιο. Παρόμοια λειτουργία προσφέρει και το Quest της META και για ‘σένα που προσπαθείς να φανταστείς πώς θα είναι, σκέψου την αντίστοιχη δυνατότητα που προσφέρουν τα ακουστικά με εξουδετέρωση θορύβου, που με το πάτημα ενός κουμπιού σου επιτρέπουν να ακούς τι γίνεται γύρω σου (όταν κάποιος π.χ. σου μιλάει).

Η δεύτερη λειτουργία είναι το broadcast το οποίο είναι ιδανικό για τη βιντεοσκόπηση του παίκτη ενώ εκείνος παίζει τίτλους VR. Για τη συγκεκριμένη, θα απαιτείται χρήση της HD κάμερας του PS5. Έτσι ο παίκτης θα μπορεί να καταγράφει τις κινήσεις του παίζοντας προκειμένου να τις μοιράζεται με όσους τον παρακολουθούν, κάτι που δεν πρόκειται να αφήσει ασυγκίνητους τους streamers και τους δημιουργούς περιεχομένου γενικότερα.

Πέραν αυτών, το PS VR2 θα δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να ορίσουν ασφαλείς περιοχές ή ζώνες παιχνιδιού. Οι ενσωματωμένες σε αυτό κάμερες θα σαρώνουν τον χώρο, με τον παίκτη να μπορεί να οριοθετήσει την ασφαλή περιοχή χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια Sense του PS VR2. Σε περίπτωση που παίζοντας φτάσει κοντά στα όρια αυτά, θα ενημερώνεται έτσι ώστε να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις (λειτουργία παρόμοια με τη Guardian του Meta Quest).

Το PS VR2 θα προσφέρει κατά βάση δύο τρόπους λειτουργίας: το VR mode και το Cinematic mode. Το πρώτο θα χρησιμοποιεί την πλήρη ανάλυση της πλατφόρμας (4000x2040 με HDR) με ρυθμό ανανέωσης 90 ή 120 Hz. Το δεύτερο θα ρίχνει την ανάλυση (1920x1080 με HDR) προσφέροντας δυνατότητα επιλογής ρυθμού ανανέωσης 24, 60 και 120 Hz. Το πρώτο θα είναι κατάλληλο για παιχνίδι, το δεύτερο για παρακολούθηση βίντεο.