Starfield review: 4+1 στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό

7 μήνες πριν
starfield gameplay

Η πορεία του Starfield στην τόσο απαιτητική αγορά του gaming, ξεκίνησε αυτό το μήνα, με τη MICROSOFT -ιδιοκτήτρια του δημιουργού του παιχνιδιού, BETHESDA STUDIOS- να σημειώνει μία ακόμη επιτυχία για την πλατφόρμα του Xbox αλλά και στα PC. Αυτό όμως δεν ήρθε από το πουθενά. Δες 5 στοιχεία που ίσως δεν ήξερες αλλά κάνουν το Starfield ξεχωριστό:

10 χρόνια ανάπτυξη

Ενδεικτικό είναι ότι το Starfield βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Αν και μάθαμε την ύπαρξή του από επίσημα χείλη μόλις το 2018, ο Todd Howard, o επικεφαλής της BETHESDA έχει πει πως το Starfield υπήρχε σε κάποια μορφή ανάπτυξης από το μακρινό 2004. Αυτό το καθιστά το μεγαλύτερης διάρκειας πρότζεκτ της εταιρείας, με το 45λεπτο gameplay video λίγο πριν την κυκλοφορία, να μας δίνει μια πλήρη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμέναμε.

"Χειροποίητος" κόσμος

Ο κόσμος του Starfield είναι εξ ολοκλήρου…χειροποίητος. Το παιχνίδι περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 πλανήτες, δορυφόρους και διαστημικούς σταθμούς για εξερεύνηση. Σε αντίθεση με παιχνίδια σαν το No Man's Sky που δημιουργούν τυχαία τους κόσμους τους, στο Starfield κάθε τοποθεσία έχει σχεδιαστεί με μοναδικό τρόπο από καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Προσέγγιση με βάση την επιστήμη

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η πραγματική επιστήμη επηρέασε τον σχεδιασμό του παιχνιδιού. Από τα διαστημόπλοια μέχρι τα χαρακτηριστικά των πλανητών, πραγματικές επιστημονικές αρχές και έννοιες ενέπνευσαν μεγάλο μέρος της αισθητικής του Starfield. Η BETHESDA συνεργάστηκε με επιστήμονες για να κάνει τον κόσμο του παιχνιδιού αυθεντικό, κάτι που δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας για να παραδώσει την καλύτερη εμπειρία στον τελικό gamer, δηλαδή εσένα.

Δυνατότητα Modding

Επίσης το Starfield είναι τροποποιήσιμο όπως τα παλιότερα παιχνίδια της BETHESDA. Περιλαμβάνει δηλαδή εργαλεία δημιουργίας για modding σε PC, με τους gamers να μπορούν να προσαρμόζουν και να επεκτείνουν τον κόσμο του παιχνιδιού μόνοι τους, προσθέτοντας τεράστιο δυναμικό περιεχόμενο πέρα από το βασικό παιχνίδι.

NPC με προηγμένη AI

Το Starfield χρησιμοποιεί ακόμα νέα τεχνολογία για το πρόγραμμα των NPCs. Τα NPCs σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν προηγμένα ημερήσια προγράμματα και ρουτίνες χάρη σε καινοτόμο τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό κάνει τους χαρακτήρες να φαίνονται πιο ζωντανοί και ρεαλιστικοί καθώς ασχολούνται με τους προσωπικούς τους στόχους και ατζέντες.

Αν και οι συνολικές λεπτομέρειες είναι ακόμα λίγες, το μαγικό στην περίπτωση του Starfield και κάθε παιχνιδιού που είναι τόσο μεγάλο, είναι ότι μαθαίνουμε κάτι καινούριο κάθε μέρα προκειμένου να εκτιμήσουμε τη δουλειά που έφερε σε πέρας η BETHESDA STUDIOS.