Τι ξεχώρισε στη BlizzCon 2023

5 μήνες πριν
BlizzCon 2023 characters

Γεμάτη νέα -όπως αναμενόταν- η BlizzCon 2023, το ετήσιο συνέδριο της BLIZZARD που μετά από καιρό πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κοινού. 

Κατά την έναρξη της κεντρικής παρουσίασης, ο επικεφαλής του τμήματος gaming της MICROSOFT, Phil Spencer, εμφανίστηκε στη σκηνή για να χαιρετίσει τους fans του νέου μέλους των Xbox Game Studios. Ύστερα από μια μακρά περίοδο διαμάχης με ρυθμιστικούς φορείς σε διάφορες χώρες, η MICROSOFT ολοκλήρωσε την ιστορική εξαγορά της ACTIVISION BLIZZARD τον περασμένο μήνα.

«Η BLIZZARD κατέχει ειδική θέση στη βιομηχανία gaming, και για μένα», είπε ο Spencer, πριν περιγράψει συνοπτικά τον εντυπωσιακό κατάλογο franchises της BLIZZARD.

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις, ίσως η σημαντικότερη ήταν το πρώτο expansion του Diablo 4 με την ονομασία Vessel of Hatred, όπου στο επίκεντρο είναι η επιστροφή του Mephisto. Το Vessel of Hatred θα επανεξετάσει γνωστές τοποθεσίες του Diablo 2, όπως οι πεδιάδες Teganze και η ζούγκλα Torajan. Ως επέκταση ιστορίας, θα προσθέσει νέες αποστολές για εξερεύνηση των περιοχών αυτών. Άλλωστε πριν από την κυκλοφορία του Diablo 4, η BLIZZARD επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζονται δύο επεκτάσεις, καθώς και τακτικές εποχιακές ενημερώσεις.

Το Vessel of Hatred θα εισαγάγει επίσης μια ολοκαίνουργια κλάση, την πρώτη πρωτότυπη κλάση για το franchise. Η BLIZZARD ήταν περήφανη που παρέδωσε τις πέντε κλασικές κλάσεις κατά την κυκλοφορία του Diablo 4 και εξέτασε το ενδεχόμενο να επαναφέρει παλαιότερες κλάσεις όπως ο Witch Doctor. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε ότι η νέα κλάση να είναι εντελώς νέα.

Θα πρέπει πάντως να κάνεις υπομονή αφού το expansion φτάνει στα τέλη του 2024 και δεν απαιτεί να ολοκληρωθεί πρώτα η κύρια καμπάνια του Diablo 4. Οι gamers μπορούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο ανακεφαλαίωσης και να μεταβούν αμέσως στο Vessel of Hatred. 

Σε άλλες ανακοινώσεις, το τρέχον Season of Blood του Diablo 4 έχει εφαρμόσει θετικές αλλαγές, όπως η κατάργηση των απαιτήσεων απογραφής πολύτιμων λίθων. Η BLIZZARD έχει προγραμματιστεί αρκετές ενημερώσεις στα μέσα της σεζόν, όπως δαχτυλίδια για συγκεκριμένες κλάσεις στο Patch 1.2.2 που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα, καθώς και μια νέα ζώνη στο Patch 1.2.3 που θα διατεθεί στις 5 Δεκεμβρίου. 

Για την Season 3, η BLIZZARD επιβεβαίωσε βελτιώσεις στον πίνακα κατάταξης και ένα νέο μπουντρούμι Gauntlet. Οι κορυφαίοι εκτελεστές του Gauntlet θα απαθανατιστούν στο Hall of Ancients. Η ομάδα αναγνώρισε τις επιθυμίες για καλύτερο itemization, νέες πηγές Living Steel και ένα σύστημα εύρεσης ομάδων εντός του παιχνιδιού, χωρίς να προχωρά για την ώρα σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η BLIZZARD Entertainment είχε και σημαντικές ανακοινώσεις για το World of Warcraft. Συγκεκριμένα το World of Warcraft: Classic θα λάβει την επέκταση Cataclysm με τη μορφή του World of Warcraft: Cataclysm Classic, ενώ και το World of Warcraft θα λάβει τρεις μεγάλες επεκτάσεις στο μέλλον. Αυτές θα είναι οι World of Warcraft: The War Within, World of Warcraft: The Last Titan, και World of Warcraft: Midnight.

Οι επεκτάσεις θα αφηγηθούν την ιστορία της επόμενης ιστορίας του World of Warcraft, του Worldsoul Saga. Η επέκταση που θα αποτελέσει την εναρκτήρια πράξη αυτού του έπους θα είναι το World of Warcraft: The War Within και η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 εισάγοντας νέες ζώνες προς εξερεύνηση, νέα μπουντρούμια και επιδρομές προς κατάκτηση, νέα συστήματα παιχνιδιού προς κατάκτηση και πολλά άλλα.

Η πλοκή του World of Warcraft: The War Within είναι ότι ο Άντουιν Γουρίν και ο Θραλ υποφέρουν από οράματα όπου μια μυστηριώδης φωνή τραγουδάει μια Radiant μελωδία, καλώντας τους από τα βάθη του Άζεροθ. Για να ανακαλύψουν την πηγή της φωνής, ο Θραλ και ο Άντουιν συγκεντρώνουν ήρωες και οδηγούν μια αποστολή στα ανεξερεύνητα βάθη του κόσμου τους.

Νέα είχαμε φυσικά και για το Overwatch 2, το οποίο αποκτά έναν νέο ήρωα, τον Mauga, ο οποίος θα είναι ο 39ος χαρακτήρας του παιχνιδιού και θα κάνει το ντεμπούτο το στην 8η σεζόν.