Το Xbox app των Windows αποκτά Compact Mode για φορητές PC παιχνιδομηχανές

4 μήνες πριν
Xbox app

Διαθέσιμο για όλους είναι πλέον το νέο “compact mode της MICROSOFT που κάνει την εφαρμογή του Xbox για PC λίγο πιο εύκολη στη χρήση σε φορητές παιχνιδομηχανές. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει τις κλειστές δοκιμές της λειτουργίας του compact mode με τους Xbox Insiders, αλλά χάρη στη νέα ενημέρωση της εφαρμογής Xbox PC, μπορείς τώρα να τη δοκιμάσεις μόνος σου όπως αναφέρει συγκεκριμένα μια δημοσίευση στο blog Xbox Wire.

Η μεγάλη αλλαγή για το Compact Mode είναι ότι η πλευρική γραμμή “μαζεύει”, για να εμφανιστούν μόνο εικονίδια, καταλαμβάνοντας έτσι λιγότερο χώρο. Η νέα λειτουργία σύμφωνα με τη MICROSOFT είναι ιδανική για συσκευές όπως το ROG Ally της ASUS και το Legion Go της LENOVO ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται με την ASUS και "άλλους κατασκευαστές" για να "διασφαλίσει ότι η λειτουργία Compact είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στις φορητές συσκευές σας".

Η εφαρμογή Xbox PC θα εμφανίζει επίσης πλέον μόνο τις ειδοποιήσεις που δεν έχεις διαβάσει όταν κοιτάς το αναπτυσσόμενο μενού ειδοποιήσεων και αποκτά ένα "Gaming Services Repair Tool" για να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Υπάρχουν επίσης μερικές βελτιώσεις για τις κονσόλες Xbox, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιλογής μιας συγκεκριμένης ιαπωνικής διάταξης πληκτρολογίου.

Οι φορητές κονσόλες παιχνιδιών PC είναι μια νέα κατηγορία συσκευών που στοχεύουν να μεταφέρουν την τεράστια βιβλιοθήκη και την προσαρμοστικότητα των παιχνιδιών PC σε μια φορητή συσκευή. Η συσκευή που ξεπέρασε τα όρια σε αυτή την κατηγορία ήταν το Steam Deck της Valve, το οποίο κυκλοφόρησε το 2022. Το Steam Deck διαθέτει εσωτερικά εξαρτήματα επιπέδου PC, όπως μια AMD APU, γρήγορο αποθηκευτικό χώρο SSD και άφθονη μνήμη, επιτρέποντάς του να εκτελεί παιχνίδια ΑΑΑ που έχουν σχεδιαστεί για ισχυρούς επιτραπέζιους υπολογιστές. Η οθόνη αφής 7 ιντσών του παρέχει μια εμπειρία που μοιάζει με κονσόλα, ενώ τα ενσωματωμένα χειριστήρια gamepad του δίνουν έναν άνετο τρόπο για να παίζεις τίτλους PC εν κινήσει.

Άλλες εταιρείες έχουν από τότε ανακοινώσει τις δικές τους φορητές συσκευές PC περιλαμβάνουν τα ROG Ally της ASUS, και το Lenovo Legion Go το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα στην IFA 2023 και είδαμε από κοντά.