CES 2023: Άκρως εντυπωσιακή η σειρά ROG Flow για gamers

1 έτος πριν
ASUS ROG Flow Z13

Τα ROG Flow της ASUS εστιάζουν στο gaming δίνοντας έμφαση στην ευελιξία και στη CES 2023, η ταϊβανέζικη εταιρεία εμφανίστηκε με ορισμένες εντυπωσιακά ευέλικτες προτάσεις. Η σειρά Flow λοιπόν ανανεώνεται με τα Z13, X13, X16 και XG Mobile, εξαιρετικά λεπτές συσκευές που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε σενάριο.

Το ROG Flow Z13 προσφέρει εμπειρία επιπέδου κονσόλας on the go. Διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο με το βάρος του να μην ξεπερνά το 1,1 κιλό και το προφίλ του να είναι μόλις 12 χιλ. Υποστηρίζει τη μονάδα XG Mobile για ακόμα πιο εντυπωσιακά γραφικά ενώ διαθέτει θάλαμο ατμού που καλύπτει το 44% της επιφάνειας της motherboard, κάτι που σε συνδυασμό με το ROG Intelligent Cooling φτάνει και περισσεύει για να κρατήσει τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σε χαμηλά επίπεδα. Διαθέτει οθόνη αφής ROG Nebula 16:10 με 100% κάλυψη DCI-P3, φωτεινότητα 500 nits και Gorilla Glass DXC καθώς και πληκτρολόγιο RGB με απόσταση διαδρομής πλήκτρων 1,7 χιλ. Έρχεται με πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (USB-C, USB-A, Thunderbolt 4, Wi-Fi 6, microSD) και υποστηρίζει χειριστήρια και NVIDIA Canvas

Το ROG Flow X13 είναι παρεμφερές με το Z13 όμως το πληκτρολόγιο του είναι περιστρεφόμενο κατά 360ο και όχι αποσπώμενο. Κατά τα άλλα διαθέτει κι αυτό μία οθόνη αφής ROG Nebula Display 16:10 με μέγιστη φωτεινότητα 500 nits, επιλογή για πάνελ με ανάλυση QHD και ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και Gorilla Glass DXC, υποστηρίζει τη μονάδα XG Mobile, χειριστήρια, NVIDIA Canvas και γραφίδα. Παρά το συμπαγές του design και το χαμηλό του βάρος (1,3 κιλά), διαθέτει σύστημα ψύξης ROG Intelligent Cooling και 56% μεγαλύτερο touchpad. Η μπαταρία του είναι 75 Wh υποστηρίζοντας ταχεία φόρτιση 130 W μέσω USB-C.

Το ROG Flow X16 μπορεί να ανεβαίνει στις 16 ίντσες, όμως κερδίζει τις εντυπώσεις με το χαμηλό βάρος του που παραμένει κάτω από τα 2 κιλά. Διαθέτει περιστρεφόμενο σχεδιασμό οθόνης κατά 360ο με την οθόνη αφής του να διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits, επιλογή πάνελ Mini LED και κάλυψη 100% της γκάμας DCI-P3. Υποστηρίζει XG Mobile, NVIDIA Canvas και γραφίδα, έχει FHD κάμερα υπερύθρων για άμεση σύνδεση μέσω Windows Hello και μπαταρία 90 Wh με ταχεία φόρτιση μέσω USB-C Thunderbolt. Ο SSD δίσκος του φτάνει τα 2 TB, είναι εφοδιασμένο με υποδοχές για δύο DIMM RAM ενώ η ψύξη ROG Intelligent Cooling με τεχνολογία τριών ανεμιστήρων, ψύκτρα Pulsar και υγρό μέταλλο εγγυάται την άριστη απόδοση όσο κι αν το… ζορίσεις.

Διάβασε περισσότερα και για τις άλλες προτάσεις της εταιρείας που είδαμε στην CES στο Las Vegas: τα ASUS Zenbook 14X OLEDVivobook Pro 16X 3D OLED και ExpertBook B9 OLED.