CES 2023: Καταφθάνει το πρώτο laptop με οθόνη 3D OLED, από την ASUS

1 έτος πριν
ASUS ProArt Studiobook 16

Η σειρά ASUS ProArt Studiobook 16 απευθύνεται σε επαγγελματίες, που θέλουν να δημιουργούν και συχνά χρειάζονται μεγάλη ποικιλία επιλογών. Με τα τρία νέα μοντέλα που θα εμπλουτίσουν τη σειρά, οι επιλογές αυτές γίνονται ακόμη περισσότερες.

Το «αστέρι» είναι, αναμφίβολα, το ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED, ενσωματώνοντας μια πρωτοποριακή οθόνη OLED με τεχνολογία στερεοσκοπικού 3D που δεν απαιτεί γυαλιά. Με αυτό τον τρόπο, η δημιουργία περιεχομένου 3D γίνεται εύκολη διαδικασία για τον επαγγελματία, όπως και η αναπαραγωγή τέτοιου περιεχομένου.

Μετά, τα μοντέλα ASUS ProArt Studiobook 16 και 16 OLED έρχονται να συμπληρώσουν την τριάδα, με το δεύτερο να φέρει οθόνη OLED και το πρώτο οθόνη LCD. Κάθε ένα από τα τρία μοντέλα έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, δηλαδή πιστοποίηση ακρίβειας χρωμάτων από την PANTONE, κάλυψη εύρους χρώματος DCI-P3 100%, ανάλυση 3200x2000, ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και υποστήριξη Dolby Vision/Atmos.

Συμπληρώνοντας το επαγγελματικό προφίλ, το ASUS Dial παραμένει τοποθετημένο στις συσκευές, παρέχοντας εύκολο έλεγχο εργαλείων και ρυθμίσεων. Αντίστοιχα, το touchpad είναι δραστικά μεγαλύτερο (28%) και υποστηρίζει γραφίδες, για ευκολότερη σχεδίαση.

Για ευελιξία σε κάθε πιθανό σημείο, διαθέτουν πλήθος θυρών. Συγκεκριμένα, δύο USB 3.2 Gen 2 και δύο Thunderbolt 4 USB-C, μία θύρα HDMI 2.1, μία θύρα Ethernet, αναγνώστη καρτών SD Express 7.0, θύρα ακουστικών και ξεχωριστή υποδοχή για τον φορτιστή.

Στον κορμό τους, τα τρία μοντέλα θα ενσωματώνουν επεξεργαστές Intel Core HX, κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX με NVIDIA Studio Drivers, μνήμη RAM DDR5 έως και 64GB, όπως και PCIe 4.0 SSD μέχρι και 8TB. Η κατανάλωση φτάνει, στο πιο ενεργοβόρο μοντέλο, μόλις στα 150W TDP – πρακτικά, ένα φορητό και ισχυρό workstation. Με σύστημα ψύξης ASUS IceCool Pro, η σωστή ψύξη είναι εγγυημένη και κατ’ επέκταση, η καλή λειτουργία του υπολογιστή ακόμη και όταν διαχειρίζεται μεγάλο φόρτο εργασιών.

Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, τα μηχανήματα διαθέτουν πιστοποίηση US MIL-STD-810H, έχοντας περάσει πολλούς ελέγχους προτού την αποκτήσουν. Οι έλεγχοι αυτοί περιλαμβάνουν δοκιμές ενάντια σε κραδασμούς και δονήσεις, υγρασία, σκόνη, υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, υψόμετρο και πολλά ακόμη, έχοντας βγει «αλώβητα» από τη διαδικασία.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τον χρήστη, τα laptops εξοπλίζονται με ASUS Antimicrobial Guard Plus, απωθώντας βακτήρια και μικρόβια από τις επιφάνειές τους. Αυτό μεταφράζεται σε προστασία ενάντια στον COVID-19 (99%), H1N1 και H3N2 μέχρι γρίπη και βακτήρια, για ασφαλή χρήση σε διάφορα περιβάλλοντα.

Τέτοιες πιστοποιήσεις είδαμε και στα άλλα laptop της ASUS Zenbook 14X OLEDVivobook Pro 16X 3D OLED και ExpertBook B9 OLED.

Συντονίσου στο G Blog για να μάθεις και άλλα νέα από την CES 2023!