CES 2024: Όλα τα highlights της 2ης μέρας

3 μήνες πριν
CES 2024 hall

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η CES 2024, με τις ανακοινώσεις και τις παρουσιάσεις προϊόντων να διαδέχονται η μία την άλλη.

ASUS

Η ASUS πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση στη φετινή έκθεση όπως διαπιστώσαμε και από κοντά. Ανανεώνοντας πλήρως πολλές από τις σειρές φορητών υπολογιστών, τα φώτα κλέβει κάτι καινούριο, το Zenbook Duo.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της εταιρείας στα συστήματα με διπλή οθόνη, το Zenbook Duo μοιάζει με με το Yoga Book 9i της Lenovo. Διαθέτει δύο ξεχωριστές οθόνες και ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο Bluetooth το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί εντός του συστήματος για εύκολη μεταφορά.

Η διαφορά έγκειται στο ότι οι OLED οθόνες της ASUS φαίνονται ακόμη καλύτερες, καθώς είναι ελαφρώς μεγαλύτερες στις 14 ίντσες, προσφέροντας ανάλυση 3K, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και υποστήριξη stylus. Επιπλέον, με τιμή εκκίνησης στα 1.500 δολάρια, κοστίζει 500 δολάρια λιγότερο από το Yoga Book και δεν είναι πολύ ακριβότερο από έναν μέσο high-end φορητό υπολογιστή.

Μία άλλη επιτυχημένη σειρά, αυτή των Vivobook, σπάει πλέον στα δύο, με τα μοντέλα Vivobook 14, 15 και 16 ιντσών από τη μία, καθώς και τα Vivobook S14, S15 και S16 από την άλλη.

Στην πρώτη σειρά, η εταιρεία αναβάθμισε απλώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, με το Vivobook 16 να ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7 14ης γενιάς, μνήμη 16GB DDR4 και SSD 1TB. Διαθέτει οθόνη 2.5K ανάλυσης με σχεδίαση NanoEdge στις 3 πλευρές και κάλυψη 86,5% της επιφάνειας. Υποστηρίζει Wi-Fi 6, δακτυλικό αποτύπωμα και πληροί στρατιωτικά πρότυπα αντοχής.

Στη σειρά Vivobook S έχουμε εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά μοντέλα 14, 15 και 16 ιντσών, με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστές Intel Core ή AMD Ryzen τελευταίας γενιάς, μνήμη 32GB LPDDR5, SSD 1TB και μπαταρία 75Wh. Ξεχωρίζουν με οθόνες OLED 120Hz σε αναλύσεις έως 3K.

Στη σειρά gaming laptops Zephyrus, το μοντέλο G14 γίνεται ακόμη πιο compact με ελάχιστο βάρος 1,6 κιλά. Παρά το μικρό μέγεθος, ενσωματώνει την τελευταίας γενιάς mobile GPU, την RTX 4080/4090 χάρη σε έξυπνο σύστημα ψύξης.

Διαθέτει οθόνη OLED 3K ανάλυσης με χρόνο απόκρισης 0,2ms, πληκτρολόγιο ταξιδιού 1,7mm και τεράστιο touchpad. Στη σειρά προστέθηκε φέτος το μοντέλο G16 με παρόμοια χαρακτηριστικά στις 16 ίντσες για ακόμα μεγαλύτερη οθόνη.

HP

Η νέα γενιά του φορητού υπολογιστή Spectre x360, ήταν μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της HP στη φετινή CES. Ενσωματώνει τον νεότερο επεξεργαστή Intel Core Ultra αξιοποιώντας την ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας για προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και προσωποποιημένη εμπειρία.

Διαθέτει κάμερα 9MP για βιντεοκλήσεις επαγγελματικού επιπέδου, ενώ χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει και σειρά λειτουργιών ασφάλειας. Η οθόνη OLED 16:10 καταλαμβάνει το 90% της επιφάνειας με ανάλυση 2.8K και προαιρετικά NVIDIA GeForce RTX GPU.

Eκτός από το Spectre, η HP ανακοίνωσε μια σειρά laptops και all-in-one συστήματα με επεξεργαστές Intel Core Ultra, όπως τα μοντέλα Pavilion Plus 14 και 16 ιντσών, τα φορητά HP 14 και HP 15.6, καθώς και το ανανεωμένο HP All-in-One. Όλες οι συσκευές αξιοποιούν τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης των νέων επεξεργαστών.

Περνάμε στις προτάσεις gaming της HP με τα OMEN να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά ξεχωρίζουμε το OMEN Transcend 14 το οποίο κυκλοφορεί εντός του μήνα και αποτελεί το ελαφρύτερο φορητό υπολογιστή gaming 14 ιντσών παγκοσμίως. Με βάρος 1,64 κιλά και κατασκευή από αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, μας εντυπωσίασε ευχάριστα με την αντοχή και τη στιβαρότητά του. Συνοδεύεται επίσης από φορτιστή USB Type-C 140 W που φορτίζει την μπαταρία κατά το ήμισυ σε περίπου μισή ώρα.

Η HP υποστηρίζει πως το Transcend 14 είναι το πιο δροσερό gaming laptop 14 ιντσών παγκοσμίως και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Το σύστημα ψύξης του είναι εντυπωσιακό, περιλαμβάνοντας μία ζώνη υπό πίεση που απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τον θερμό αέρα μέσω των αεραγωγών στο πίσω μέρος. Η μέση θερμοκρασία του πληκτρολογίου κυμαίνεται γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

LG

CES χωρίς LG δεν γίνεται. Η νοτιοκορεατική εταιρεία παρουσίασε πληθώρα προϊόντων στη φετινή CES, στοχεύοντας να μετατραπεί σε εταιρεία έξυπνων λύσεων για την καθημερινότητα. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία παρουσίασε τηλεοράσεις, λευκές συσκευές, προβολείς, ρομπότ, οθόνες και ηχοσυστήματα, ενώ στοχεύει να επεκταθεί και σε τομείς όπως η κινητικότητα. Έδωσε έμφαση σε φροντίδα, συνδεσιμότητα, προσαρμογή, εξυπηρέτηση και βιωσιμότητα. Αν και εστίασε στην τεχνητή νοημοσύνη, την προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο, ονομάζοντάς την Affectionate Intelligence με στόχο τη δημιουργία εμπειριών με στοργή.

Η LG παρουσίασε νέες σειρές τηλεοράσεων QNED, QNED Mini-LED και OLED, με τις δύο πρώτες να αποτελούν τη νέα τάση στην αγορά.

Οι QNED συνδυάζουν τεχνολογίες Quantum Dot και NanoCell και διαθέτουν επεξεργαστή AI που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση γραφικών και ταχύτερη επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ευκρίνεια εικόνας και αυξημένος ρεαλισμός. Οι QNED Mini-LED προσφέρουν ακόμη καλύτερη ποιότητα χάρη στην τεχνολογία Precision Dimming για ακριβή έλεγχο οπίσθιου φωτισμού. Το μοντέλο 90 ιντσών έχει ακόμη μεγαλύτερη αντίθεση ενώ και οι δύο σειρές υποστηρίζουν AirPlay και Chromecast.

Σε ότι αφορά τις OLED προτάσεις της εταιρείας, τα νέα μοντέλα M4, G4, C4 και B4 υπόσχονται βελτιωμένη απόδοση AI. M4 και G4 έρχονται με τον νέο επεξεργαστή α11 που προσφέρει καλύτερα γραφικά και γρηγορότερη επεξεργασία. Η M4 μπορεί να μεταδώσει ασύρματα 4Κ/144Hz ενώ όλες μπορούν να κάνουν AI upscaling.

Το highlight πάντως στον εκθεασιακό χώρο της εταιρείας δεν είναι άλλο από την τηλεόραση OLED T, με την εταιρεία να την αποκαλεί την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K και τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης της LG για ήχο και βίντεο. Αναμενόμενα, η ξεχωριστή τεχνολογία που είναι υπεύθυνη για την τηλεόραση αυτή, έκλεψε τα βλέμματα της πλειοψηφίας των επισκεπτών του εκθεσιακού χώρου της LG, κάτι αναμενόμενο.

Θέλεις και άλλα νέα από την CES 2024; Δες τα highlights της τρίτης μέρας!