CES 2024: SAMSUNG και LENOVO στο επίκεντρο της 1ης μέρας

3 μήνες πριν
CES 2024 logo entrance

Η πρώτη μέρα στη CES 2024 ολοκληρώθηκε, με το κοινό να γεμίζει τους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών. Εκεί βρισκόμασταν και εμείς από νωρίς για να δούμε με ανυπομονησία όλες τις νέες εξελίξεις γύρω από το χώρο της τεχνολογίας.

SAMSUNG

Η SAMSUNG παραδοσιακά διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες σε κάθε CES, με τη φετινή έκθεση να μην αποτελεί εξαίρεση. Με κεντρικό σύνθημα το «AI για όλους», η SAMSUNG είναι ένας από τους πολλούς κατασκευαστές στη CES που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τον τρόπο που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία αλληλεπίδρασης μεταξύ συσκευής και χρήστη. 

Στις τηλεοράσεις, τα μοντέλα Neo QLED 8K και 4K ξεχώρισαν με βελτιωμένο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, υπερ-ρεαλιστικό AI upscaling σε 8K ανάλυση, και μπόλικες ίντσες αφού η τάση για αγορά μεγάλης τηλεόρασης είναι δεδομένη παγκοσμίως. Αρκετά εντυπωσιακές ήταν οι Micro-LED προτάσεις της εταιρείας, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να αποτελεί ίσως την κορυφαία στις τηλεοράσεις, χαρίζοντας απίστευτα χρώματα και τεράστια φωτεινότητα. Οι τιμές όμως πέφτουν κάθε χρόνο και είναι σίγουρα ενθαρρυντικό ότι απευθύνονται πλέον σε ένα μεγαλύτερο κοινό. 

Παράλληλα η SAMSUNG μας έδειξε και την πρώτη διάφανη τηλεόραση, τη SAMSUNG Transparent MicroLED που βασίζεται στην Micro-LED τεχνολογία. Μια τεχνολογία, η οποία έχει στόχο να ενοποιήσει κυρίως την κανονική μετάδοση ταινιών και ειδικότερα αθλητικών γεγονότων, εμφανίζοντας διάφορα στατιστικά στοιχεία. Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με μια διάφανη τηλεόραση ενώ δεν πρέπει να παραλείπουμε και το πόσο πιο όμορφη είναι στο χώρο από μια παραδοσιακή τηλεόραση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν επίσης οι σειρές QD-OLED και OLED οθονών της SAMSUNG, με υποστήριξη HDR10+ Adaptive και εντυπωσιακές λειτουργίες gaming.

Η σειρά Odyssey εμπλουτίστηκε με 3 μοντέλα OLED κορυφαίων προδιαγραφών σε 27, 32 και εντυπωσιακές 49 ίντσες, ξεχωρίζοντας τεχνικά και αισθητικά χάρη στον σχεδιασμό τους. Από τις οικιακές συσκευές, τα έξυπνα ψυγεία και λοιπές συσκευές της SAMSUNG τράβηξαν τα βλέμματα, καθώς ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη σε μεγαλύτερο βαθμό ώστε να κατανοούν συνήθειες και ανάγκες και να διευκολύνουν τη χρήση, κάνοντας παράλληλα οικονομία.

Από τα highlights της έκθεσης είναι ο Ballie, ένα μίνι ρομπότ σε σχήμα μπάλας που θέλει να αποτελέσει το smart βοηθό σου εντός σπιτιού. Με ενσωματωμένες κάμερες αλλά και προβολέα, μπορεί να σου δίνει ανά πάσα στιγμή μια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι, να σε ενημερώνει για ό,τι του ζητήσεις και πολλά άλλα. Δυστυχώς η κυκλοφορία του ακόμα είναι μακρυά.

LENOVO

Όχι ένα, ούτε 5 αλλά 40 νέα προϊόντα φέρνει μαζί της η LENOVO στη CES 2024, με την εταιρεία να ανανεώνει σχεδόν όλες τις δημοφιλείς σειρές φορητών υπολογιστών της (Yoga, Legion, Ideapad), με τους νέους επεξεργαστές 14ης γενιάς της Intel.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί μια άλλη concept συσκευή της εταιρείας, το ThinkBook 13x Gen 4 SPE, το οποίο διαθέτει δεύτερη έγχρωμη οθόνη E Ink Prism για άλλες χρήσεις όπως την ανάγνωση ebooks χωρίς να κουράζονται τα μάτια. Ενδιαφέρον είχε και ο προσωπικός βοηθός Lenovo AI Now που υποστηρίζει αλληλεπίδραση μέσω φωνής και πληκτρολόγησης. 

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε το business laptop ThinkBook 13x Gen 4 μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μοντέλα ThinkPad X1 Carbon και X 2-in-1 με επεξεργαστές Intel Core Ultra, καθώς και τα συστήματα ThinkCentre neo Ultra και ThinkCentre neo 50a Gen 5.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το νέο gaming οικοσύστημα Legion που περιλαμβάνει φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς και περιφερειακά και λογισμικό. Τέλος, η LENOVO εντυπωσίασε με την οθόνη 3D ThinkVision χωρίς γυαλιά που απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες.

Τέλος ξεχωρίσαμε ένα ακόμη πρωτότυπο, το ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid που αποτελεί μια ευέλικτη, διττής χρήσης συσκευή αφού λειτουργεί τόσο ως φορητός υπολογιστής όσο και ως tablet, φέρνοντας στην ίδια συσκευή Windows και Android. Ως φορητός υπολογιστής, στηρίζεται κανονικά στα Windows 11 ενώ μόλις αποκολλήσουμε την οθόνη με μια απλή κίνηση, έχουμε στη διάθεσή μας ένα android tablet με OLED οθόνη 14” το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανεξάρτητα. 

Συμπερασματικά, LENOVO και SAMSUNG εντυπωσίασαν το κοινό της CES 2024, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Θέλεις και άλλα νέα από την CES 2024; Δες τα highlights της δεύτερης μέρας!